Közélet

Bakondi: 10 ezren vesznek részt a magyar határ őrzésében

Bakondi: 10 ezren vesznek részt a magyar határ őrzésében

2016. július 12., kedd
Bakondi: 10 ezren vesznek részt a magyar határ őrzésében
Illegális bevándorlás - Növekszik a határsértõk száma Cs

Mintegy 10 ezren vesznek részt a magyar határőrizet megerősítésében, a térségbe vezényelt rendőrök és katonák jelentős technikai eszközökkel felszerelve, nagyfokú hatékonysággal akadályozzák meg az erőszakos, tiltott határátlépéseket - mondta Bakondi György hétfő este az M1 aktuális csatorna műsorában.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója arról beszélt, jelentős nyomás, "aktív mozgás" van a magyar határon, ennek ellenére illegális módon nem jutnak át. Emlékeztetett arra, hogy múlt hét keddjétől mélységi határőrizetet vezettek be a magyar hatóságok a szerb és a horvát határ mentén. Azokat a migránsokat, akiket a határtól számított nyolc kilométeres távolságon belül elfognak, visszakísérik a kerítésen található kapukig, és útbaigazítják a legközelebbi tranzitzóna felé. Tájékoztatása szerint azóta - vasárnap éjfélig - 1900-an kísérelték meg a magyar határ átlépését, közülük 600-an jutottak át, akiket azonban elfogtak és a kerítésen túlra kísértek vissza. 1300 ember átjutását a rendőrség és a honvédség akadályozta meg - tette hozzá. Utalva arra, hogy -

Mariusz Blaszczak

lengyel belügyminiszter hétfői közlése szerint - lengyel rendőrök érkeznek a magyar határra, azt mondta: a V4 országok támogatására okkal számíthatnak, és nem csak a határőrizet megerősítésében, de politikai szinten is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.