Bulvár

Az új traffipaxok működése óta kevesebben haltak meg a közutakon

Az új traffipaxok működése óta kevesebben haltak meg a közutakon

2016. július 25., hétfő
Az új traffipaxok működése óta kevesebben haltak meg a közutakon

Kevesebb halálos baleset történt Magyarországon a második negyedévben, mint a múlt év hasonló időszakában - közölte a rendőrség hétfőn a honlapján. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szerint ez az április óta működő, Véda néven ismert új fix traffipaxok hatása.

Felidézték: a Véda kamerahálózat április 5-én kezdte meg rendszerszintű működését. A rendőrség összegezte a június 30-ig tartó időszak során rögzített és a közigazgatási hatósági szolgálatok által feldolgozott adatokat. Az értékelt időszakban a mobil és fix kamerák által rögzített közlekedési szabályszegések elkövetése miatt összesen 79 332 közigazgatási határozatot hozott a rendőrség. A kamerák által rögzített jogsértések meghatározó többségét a sebességtúllépések adták. Közölték: 2015. április 1. és 2015. június 30. között 126 közlekedési balesetben 144 ember vesztette életét, míg 2016 ugyanezen időszakában 111 esetben 115-en haltak meg az utakon. Tavaly április, május és június hónapokban 1423-an, míg az idei második negyedévben 1287-en szenvedtek súlyos sérülést közlekedési balesetben. A közlekedési balesetek bekövetkezésének egyik meghatározó oka a sebességtúllépés. Ennek visszaszorításával - az ezt célzó rendszeres és technikai oldalról is támogatott ellenőrzésekkel - érhető el, hogy kevesebb baleset történjen, és azok súlyossága mérséklődjön - olvasható az ORFK közleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.