Közélet

Augusztus elsejétől pályázhatnak a vállalkozások a gyakornoki programban pályakezdők támogatására

Augusztus elsejétől pályázhatnak a vállalkozások a gyakornoki programban pályakezdők támogatására

2016. július 30., szombat
Augusztus elsejétől pályázhatnak a vállalkozások a gyakornoki programban pályakezdők támogatására

A vállalkozások 2016. augusztus 1. és 2018. július 31. között adhatják be támogatási kérelmüket a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) megjelent "Gyakornoki program pályakezdők támogatására" felhívásra.

A program célja az iskolai rendszerű képzésben, felnőttoktatásban, felnőttképzésben megszerzett szakképesítés hasznosulásának elősegítése, a fiatalok munkahelyi tapasztalathoz segítése, a későbbi foglalkoztathatóságuk növelése. A felhívás keretösszege 15 milliárd forint, a pályázók legalább 1,9 millió és legfeljebb 30 millió forint támogatást nyerhetnek. A program többek között bér- és járuléktámogatást nyújt a gyakornokok foglalkoztatásához kapcsolódóan kilenc hónapon keresztül, ha az alkalmazás a kis- és középvállalkozások statisztikai létszámának növelésével jár együtt. Másrészt az összegből lehetőség nyílik az új munkahely tárgyi feltételeinek kialakítására, valamint segítő vállalati gyakornoki kapcsolattartó tevékenység ellátására is. A pályázati felhívás szerint a gyakornoki program az Ifjúsági Garanciához kapcsolódó foglalkoztatási támogatások rendszerébe ágyazva valósul meg, amelynek lényege, hogy minden 25 év alatti fiatal az iskolai tanulmányai befejezését vagy a munkanélkülivé válását követő 4 hónapon belül megfelelő színvonalú, konkrét foglalkoztatási vagy továbbképzési ajánlatot kapjon. A támogatási kérelmet a vállalkozások online, az elektronikus kitöltő programon keresztül adhatják be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.