Közélet

Áder János: Magyarország kész tovább mélyíteni kölcsönösen előnyös partneri viszonyát az Egyesült Államokkal

Áder János: Magyarország kész tovább mélyíteni kölcsönösen előnyös partneri viszonyát az Egyesült Államokkal

2016. július 4., hétfő
Áder János: Magyarország kész tovább mélyíteni kölcsönösen előnyös partneri viszonyát az Egyesült Államokkal

Magyarország kész minden téren tovább mélyíteni kölcsönösen előnyös partneri viszonyát az Egyesült Államokkal - írta Áder János magyar köztársasági elnök az amerikai függetlenség napja alkalmából Barack Obama elnöknek küldött táviratában.

A Köztársasági Elnöki Hivatal honlapján olvasható angol nyelvű táviratban

Áder János

szívélyes üdvözletét fejezte ki az amerikai elnöknek és az amerikai népnek július 4. alkalmából. A köztársasági elnök arról biztosította

Barack Obamát

, hogy az amerikai nép mindig számíthat Magyarországra, ha meg kell védeni közös értékeiket és szembe kell nézni korunk új kihívásaival. Áder János hangsúlyozta, a magyarokat és az amerikaiakat régi barátság köti össze, országaik közeli szövetségesek, és a transzatlanti együttműködés további megerősítésében érdekeltek. Hozzátette, Magyarország és az Egyesült Államok sokat nyerhet a kétoldalú kereskedelem bővítésével és az üzleti kapcsolatok erősítésével. Áder János táviratában megjegyezte, az amerikai függetlenségi nyilatkozat elfogadása óta világszerte "jelzőfénnyé" vált a szabadságszerető emberek számára, azok az elvek pedig, amelyekért az amerikai hazafiak a függetlenségi háborúban harcoltak, egyetemes és nagy becsben tartott kinccsé váltak "mindannyiunk számára, akik szabad és demokratikus társadalomban akarunk élni". A köztársasági elnök azt írta, a magyar emberek nagyra becsülik az amerikaiaknak a szabadság, a szabad gondolkodás és a szólásszabadság iránti elkötelezettségét, valamint az Egyesült Államok kulcsfontosságú szerepét a zsarnokság, az elnyomás és a diktatúra elleni küzdelemben. Az államfő megemlítette az amerikaiaknak a béke és biztonság védelméhez, az erőszakos szélsőségesség elleni küzdelemhez tett elengedhetetlen hozzájárulását is. Áder János emellett üdvözölte az Egyesült Államoknak a fenntartható fejlődés előrevitelében és az éghajlatváltozás csökkentésében vállalt vezető szerepét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.