Ultimate frizbi: amatőr bajnokság indul Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

frizbi038kf

Amatőr ultimate frizbi bajnokságot rendez júliusban és augusztusban Szegeden az Ujszegedi TC sportági szakosztálya, a SZUFLA.

A július 4-i héten induló sorozatra egyéni nevezéseket és csapatok jelentkezését egyaránt várják. Figyelembe véve a résztvevők külön kéréseit, a szervezők 4-5 fős együtteseket alakítanak majd ki az egyenlő játékerőre törekedve. Minden gárdát a SZUFLA egy-egy játékosa is erősíti majd. A mérkőzések három a három ellen fognak zajlani, megegyezés szerint ez azonban bővíthető négy a négy elleni, vagy öt az öt elleni játékra is.

“Jelenleg csak az országos bajnokság működik, amelyhez a játékkal még csak most ismerkedők nem elég kvalifikáltak, helyi szintű bajnokság viszont nincs. Azért hoztuk létre ezt a szegedi sorozatot, hogy megteremtsük a kezdők számára is a versenyzési lehetőséget. Másrészt ez nekünk is egy jó felkészülés, hiszen azért egy tétre menő meccsen nekünk is jobban jelen kell lennünk mentálisan, mintha csak gyakorolnánk, vagy edzőmérkőzést játszanánk” – árulta el portálunknak Rózsa Tibor főszervező. “Ellentétben a legtöbb sportággal, a frizbiben nincs testi kontakt. A korong átmérője 27,5 centiméter, ennél közelebb nem kerülhetnek egymáshoz a játékosok, így idősebbek és fiatalabbak is gond nélkül együtt tudnak játszani a húszas, harmincas korosztállyal. Másrészt pedig ebben a sportban nincs bíró. Akármi adódik a játék folyamán, a fair szabályrendszernek köszönhetően a két érintett játékos mindig meg tudja beszélni, hogy hogyan folytatódjon a játék. Külső szemlélőnek ez furcsa lehet, de például még a világ- és Európa-bajnokságokon sincs szükség játékvezetőkre” – tette hozzá, rámutatva az ultimate frizbi előnyeire.

A mérkőzéseket júliusban és augusztusban rendezik az UTC Kertész utcai sporttelepén, heti egy-két alkalommal, függően a résztvevők számától. A koedukált összecsapások időtartama 30 perc.

“Az eredeti elképzelés szerint még egy őszi-tavaszi rendszerű bajnokságot hoztunk volna létre, de aztán úgy döntöttünk, hogy tesztjelleggel elindítjuk inkább egy picit hamarabb. Igyekszünk felmérni menet közben, mik azok a felmerülő problémák, amiket esetleg ki kell javítanunk. Ha pedig minden jól sikerül, talán szeptembertől újra elindítunk egy fordulót. Ennek az lenne az előnye, hogy az egyébként nem szegedi egyetemisták is tudnának csatlakozni a programhoz” – árulta el a jövőre vonatkozóan Rózsa Tibor.

A bajnokságban való részvételi szándékot június 27-ig lehet jelezni a ultimateszufla@gmail.com vagy a seaget@gmail.com e-mail címeken a jelentkezési lap digitális formában való elküldésével, vagy személyesen a SZUFLA edzésein, hétfőn és csütörtökön 18-20 óra között az UTC-pályán.

További részletek a Szegedi Amatőr Ultimate Bajnokság honlapján olvashatók.

Előző sztori

Euro 2016: a siker felpörgetheti a magyar gazdaságot

Következő sztori

Labdarúgás: a szentesi fiatalok nyerték a Marika-kupát + FOTÓK