Közélet

Történelmi tanösvényt avattak Ásotthalmon

Történelmi tanösvényt avattak Ásotthalmon

2016. június 4., szombat
Történelmi tanösvényt avattak Ásotthalmon
asotthalom_16-06-04

Anyaországi és határon túli diákokat láttak vendégül a Délvidék Emlékparkban, ahol a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából történelmi tanösvényt is avattak - adta hírül Toroczkai László Facebook-oldalán.

"A Nemzeti Összetartozás Napján a Kárpát-medence legkülönösebb rendezvényét tartjuk most már évről évre egyre több gyermekkel a trianoni határon, az ásotthalmi határátkelőnél épülő Délvidéki Emlékpark területén. Először csupán az ásotthalmi 7.-8. osztályosok vettek részt rajta, a következő évben meghívtuk a határ másik oldalán lévő Királyhalom iskoláját, idén a (csonka)magyarországi oldalról Ruzsa, az elszakított oldalról Hajdújárás iskoláját hívtuk meg. A diákok kerékpárral érkeznek, és itt a határon találkoznak egymással. Ahogy épül a Délvidék történelmét bemutató park, úgy hívunk mindig egyre több iskolát, haladunk egyre messzebb a trianoni határtól. Az idei alkalommal egy történelmi tanösvényt is átadtunk, amely a délvidéki városokat és vármegyéket mutatja be. A Hatvannégy Vármegye Alapítvány támogatásával tudtuk megvalósítani" - közölte Ásotthalom polgármestere.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.