Közélet

Történelmi megállapodás született az olimpiai játékok tudósításáról

Történelmi megállapodás született az olimpiai játékok tudósításáról

2016. június 18., szombat
Történelmi megállapodás született az olimpiai játékok tudósításáról

Történelminek nevezte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) az MTI-nek azt a megállapodást szombaton, amelynek értelmében a közmédia sugározhatja a nyári és a téli olimpiákat 2018 és 2024 között.

"Az MTVA: megszerezte 6 teljes év olimpiai közvetítési jogait, így a 2018 és 2024 közötti időszakban az összes olimpiai játékot a közmédia közvetíti. A megállapodás értelmében 2018 és 2024 között mind a két nyári, mind a két téli olimpiát a közmédia sugározhatja. Bízunk abban, a 2024-es Olimpiát Budapestről adhatjuk majd a világnak" - közölték. Az MTVA tudatta: a közmédia történetében először sikerült elérni, hogy a Kárpát-medence teljes területén, tehát Magyarországon, Szlovákiában, Romániában, Ukrajnában, Szerbiában, Horvátországban és Szlovéniában is magyar nyelven sugározhatja az olimpiákat a kárpát-medencei magyarságnak. "A külhoni magyarok, éljenek bárhol is a Kárpát-medencében, 2018 és 2024 között most már biztosan magyar nyelven is követhetik az olimpiákat, és együtt szurkolhatnak a magyar sportolóknak a magyarországi magyarokkal együtt" - fogalmaztak. Idézték Vaszily Miklóst, az MTVA megbízott vezérigazgatóját, aki egyebek mellett közölte: "az is jelentős eredmény a megállapodásban, hogy a közmédia rendelkezni fog az olimpiai közvetítések digitális jogaival is. Napjaink digitalizálódása miatt ez óriási lehetőségeket ad számunkra a felhasználói élmény növelésében." A Discovery Communications és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) megállapodása értelmében a magyar nézők 2018-tól a soron következő négy olimpia eseményeit a magyar közszolgálati média csatornáin és az Eurosport platformjain keresztül is követhetik. Így - tették hozzá - Magyarországon az eddigi hagyományoknak megfelelően a közszolgálati televízión keresztül is eljutnak a háztartásokba a közönségnek fontos események, "a magyar hősök és az olimpia legszebb pillanatai".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.