Írjon nekünk

Közélet

Szél Bernadett Szegeden: A Brexit az utolsó üzenet a magyar kormánynak!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

szel_bernadett_sajttaj002kf

Kiszámíthatatlanságot és bizonytalanságot von maga után a Brexit, ezért a magyar kormánynak lépnie kell, sürgető a 2010-es választásokkor beígért gazdasági irányváltás megvalósítása – jelentette ki országjárásának szegedi állomásán Szél Bernadett, az LMP immár egyetlen társelnöke.

„A Brexit volt az utolsó üzenet a magyar kormánynak, hogy a korábbi kampányígéreteit végre váltsa valóra, és próbálja meg azt az irányváltást megtenni, amire 2010-ben ők maguk vállalkoztak” – jelentette ki a Klauzál téren tartott sajtótájékoztatóján Szél Bernadett, az LMP jelenleg egyedüli társelnöke, aki országjáró körútja során Csongrád megyében Makón, Hódmezővásárhelyen, majd Szegeden tartott utcai fogadóórát. A politikus úgy értékelte, a világgazdaság ma rosszabb állapotban van, mint a 2008-as válság idején, a Brexit pedig kiszámíthatatlanságot és bizonytalanságot von maga után, s ebből Magyarország nem fog tudni nyertesen kijönni, csak akkor, ha a belső tőkeképző képességén kezd el dolgozni a Fidesz-KDNP. Szél Bernadett emlékeztetett a kormánypárt választási ígéreteire, melyek között szerepelt, hogy épületszigeteléssel munkahelyeket teremtenek, külső függőségünket csökkentik, illetve a kis- és középvállalkozói réteg megerősítését. Az LMP-s országgyűlési képviselő szerint ennek az ellenkezője valósult meg, például az lakásszigetelésekre elnyert európai uniós forrásokat nem adták oda a családoknak, hanem közintézmények kapják azokat. Ezen felül különféle stratégiai megállapodásokkal a multiknak kedveznek, vagyis ugyanazt a gyakorlatot folytatják, mint a szocialisták – közölte Szél Bernadett.

szel_bernadett_sajttaj005kf

„Magyarország ereje nem abban rejlik, hogy leszorított bérért lehet dolgozni egy munkahelyteremtő program nélküli gazdaságban, hanem pont ellenkezőleg: egy olyan zöld munkahelyteremtő programra van szükség, mint amit az LMP 2014-ben letett az asztalra” – jelentette ki a párt társelnöke. A Lehet Más a Politika például a közmunkaprogram helyett a belső gazdaság fejlesztésére fordítana forrásokat két külön alapból. Az egyik a zöld beruházási alap, a másik pedig a közösségi gazdaságfejlesztési alap, ez utóbbiból normatív módon lehetne pénzhez jutni a párt elképzelése szerint. Szél Bernadett elmondta, túl alacsonyak a bérek, nem lehet 8 óra munkából megélni, a dolgozók háromnegyede az átlagbér alatt keres, és számukra az egykulcsos adó is kedvezőtlen, míg a minimálbér a létminimum szintjét sem éri el. „Egy ilyen helyzetből csak úgy lehet előrelépni, ha a béreket megemeljük és megkezdődik a munkahelyteremtés. Ezért a Brexit egy utolsó figyelmeztetés a magyar kormánynak” – összegzett Szél Bernadett, az LMP társelnöke. Hangsúlyozta, el kell zárni az állami pénzcsapokat, le kell állítani a presztízsberuházásokat, az MNB pénzszórását, véget kell vetni az „oligarchaháborúnak”. Azt is fontosnak nevezte, hogy az uniós források elosztását úgy kell átalakítani, hogy növeljék a hazai kis- és közepes vállalkozások támogatását, hogy a pénz ne a jó politikai kapcsolatokkal rendelkező cégekhez kerüljön, hanem azokhoz, amelyek munkahelyeket teremtenek és képesek fenntartani is.

Hírzóna

Karanténkommentátorokat keres az M2 Petőfi TV és az M4 Sport

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A közmédia két csatornája hétfőtől egyperces videókat vár a vállalkozó kedvű nézőktől.

Tovább olvasom

Közélet

Egy nap alatt 16 fertőzöttet regisztráltak Szabadkán

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerbiában eddig összesen 2200 koronavírussal fertőzött személyt regisztráltak.

Tovább olvasom

Hírzóna

Osztják a maszkokat a csongrádi városokban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Szegeden 50 ezer, Vásárhelyen 8000 védőeszközt vásároltak, Csongrádon minden háztartásba kettőt juttatnak el.

Tovább olvasom

Aktuál