Bulvár

Nincs döntés a Skála-gyilkosság egyik tettesének szabadlábra helyezéséről

Nincs döntés a Skála-gyilkosság egyik tettesének szabadlábra helyezéséről

2016. június 29., szerda
Nincs döntés a Skála-gyilkosság egyik tettesének szabadlábra helyezéséről

Elnapolta a bíró a tárgyalást a Skála-gyilkosság egyik elkövetőjének feltételes szabadságra bocsátása ügyében - tájékoztatta a Szegedi Törvényszék szóvivője szerdán az MTI-t.

Juhászné Prágai Erika

közölte, a tárgyalás elnapolására azért volt szükség, mert az igazságügyi szakértő - a bíróság kötelező előírása ellenére - az elítélt személyiségéről szóló szakvélemény elkészítésébe nem vont be pszichológust. Az igazságügyi elme-orvosszakértői véleményt ki kell egészíteni a szeptember 7-ei következő tárgyalásra.

Bene Lászlót

a Legfelsőbb Bíróság 1996-ban több emberen, részben előre kitervelten, részben nyereségvágyból, részben aljas indokból elkövetett emberölés bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek a budai Skála áruház pénzszállító autójának kirablása, valamint több ember, így egy 23 éves egyetemista és két vadász életének kioltása miatt. Márciusban a büntetés-végrehajtási bíró első fokon döntött a férfi feltételes szabadságra bocsátásáról, amelynek az időtartalmát tíz évben határozta meg, és erre az időre elrendelte pártfogói felügyeletét. A bíróság külön magatartási szabályokat írt elő neki, amelyek megszegése esetén - ügyészi indítványra - a feltételes szabadság megszüntethető. Az ügyészség fellebbezése nyomán a Szegedi Törvényszék három bíróból álló másodfokú tanácsa - megalapozatlanság miatt - hatályon kívül helyezte a döntést. A tanács előírta az elsőfokú bíróságnak, hogy a megismételt eljárásban szerezzen be szakértői véleményt az elítélt személyiségszerkezetéről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.