/

Nincs döntés a Skála-gyilkosság egyik tettesének szabadlábra helyezéséről

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Elnapolta a bíró a tárgyalást a Skála-gyilkosság egyik elkövetőjének feltételes szabadságra bocsátása ügyében – tájékoztatta a Szegedi Törvényszék szóvivője szerdán az MTI-t.

Juhászné Prágai Erika közölte, a tárgyalás elnapolására azért volt szükség, mert az igazságügyi szakértő – a bíróság kötelező előírása ellenére – az elítélt személyiségéről szóló szakvélemény elkészítésébe nem vont be pszichológust. Az igazságügyi elme-orvosszakértői véleményt ki kell egészíteni a szeptember 7-ei következő tárgyalásra. Bene Lászlót a Legfelsőbb Bíróság 1996-ban több emberen, részben előre kitervelten, részben nyereségvágyból, részben aljas indokból elkövetett emberölés bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek a budai Skála áruház pénzszállító autójának kirablása, valamint több ember, így egy 23 éves egyetemista és két vadász életének kioltása miatt.

Márciusban a büntetés-végrehajtási bíró első fokon döntött a férfi feltételes szabadságra bocsátásáról, amelynek az időtartalmát tíz évben határozta meg, és erre az időre elrendelte pártfogói felügyeletét. A bíróság külön magatartási szabályokat írt elő neki, amelyek megszegése esetén – ügyészi indítványra – a feltételes szabadság megszüntethető. Az ügyészség fellebbezése nyomán a Szegedi Törvényszék három bíróból álló másodfokú tanácsa – megalapozatlanság miatt – hatályon kívül helyezte a döntést. A tanács előírta az elsőfokú bíróságnak, hogy a megismételt eljárásban szerezzen be szakértői véleményt az elítélt személyiségszerkezetéről.

Előző sztori

Bontással kezdődött a 18 ezer négyzetméteres irodakomplexum építése Szegeden + FOTÓK

Következő sztori

Letöltendő börtönt kért az ügyész a röszkei tömegzavargás vádlottaira