Kultúra

Már csomagolják a szegedi Pompeji-kiállítás tárgyait Nápolyban

Már csomagolják a szegedi Pompeji-kiállítás tárgyait Nápolyban

2016. június 7., kedd
Már csomagolják a szegedi Pompeji-kiállítás tárgyait Nápolyban
Pompeji3

Megkezdődött a szegedi Pompeji-kiállítás tárgyainak becsomagolása Nápolyban. A szállító cég szakemberei több napon keresztül pakolják speciális ládákba és dobozokba a többmilliárdos értékű, pompeji katasztrófát megélt műtárgyakat. A kollekciót június 25-től láthatják az érdeklődők a Móra Ferenc Múzeumban.

Már csomagolják a hamarosan Szegeden látható Pompeji-kiállítás műtárgyait Olaszországban, a Nápolyi Régészeti Múzeumban. A többmilliárdos értékű tárgyak túlélték a 79-es katasztrófát, a Vezúv kitörését: a vulkáni hamu alatt konzerválódtak közel kétezer évvel ezelőtt. Összesen 120 műtárgy érkezik majd: a tárgyakat jelenleg a nápolyi múzeumban őrzik, melyek szállításához rendkívül szigorúan meghatározott körülmények kellenek. Különleges, duplafalú ládákban és dobozokban klimatizált, speciális kamion szállítja a kollekciót Szegedre. A pakolást már végzik a szállító cég munkatársai: a nagy precizitást igénylő munka több napot vesz igénybe, mielőtt útnak indulhat a szállítmány Magyarország felé. A Pompeji-kiállítást június 25-től láthatja a nagyközönség a Móra Ferenc Múzeumban és a Fekete házban Szegeden. A tárlat a katasztrófa pillanatai mellett igyekszik bemutatni Pompeji és a Római Birodalom titkait, az akkor élt emberek mindennapjait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.