/

Jogi úton folytatódik az újszegedi teniszpályák ügye

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

teniszpalya03_gs

A tekintélyes múltra visszatekintő újszegedi teniszpályák sorsa augusztus végén megpecsételődhet: az önkormányzat nem enged, a létesítményt saját költségén működtető sportegyesület azonban válaszok híján a bíróságon vívná ki igazát, és jogi útra tereli az ügyet.

„Elküldtük a válaszlevelünket az önkormányzatnak, azonban azóta nem érkezett semmilyen reakció. Amit mondtuk, azt meg fogjuk tenni, mihamarabb hivatalos, jogi ügymenetet fogunk indítani. Sajnos így állunk: azért mondom, hogy sajnos, mert minket és az önkormányzatot is sürget az idő, de érdemi lépés nem történik” – összegezte a kialakult helyzetet Tóth Zoltán, a Szegedi Kinizsi Húsos SK elnöke.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, az újszegedi teniszpályákat eredendően nem érintette volna a Liget-projekttel járó felújítás, azonban alig egy hónap alatt nagyot fordult a helyzet, és már a létesítmény teljes elbontása van napirenden – ehhez kapcsolódóan pedig az önkormányzat csupán augusztus 30-ig adott határidőt a klubnak arra, hogy elhagyja a területet. „Az önkormányzat évek óta nem költött a pályákra. Hivatalos dokumentumok vannak arról, aminek nyomát az interneten találtuk, hogy a területet az önkormányzat 1912-ben átadta a Picknek, onnantól kezdve a Pick tartotta fent, ő fizetett mindent, minden szerződés a cégre vonatkozott. Szerintem a költségvetésben sem volt nyoma annak, hogy az önkormányzatnak pénzébe került volna a pálya. Először birtokvédelmet szeretnénk kérni, majd ha más nem, akkor elbirtoklást erre a területre” – fejtette ki a klub közeljövőben tervezett lépéseivel kapcsolatban Tóth Zoltán.

A tagság hosszú ideje saját költségén szépítette, fejlesztette a pályát és annak infrastruktúráját, azonban amennyiben nem tudnak megegyezni a felek, akkor szeptembertől megindulhatnak a munkálatok a területen. „Itt lép be a történetbe a Pick, mert neki tárgyi eszköze van a területen. Amit a cég annak idején felépített, az a Pick tulajdona, ennek nem lehet nekimenni dózerrel. Feléjük még ilyen jellegű megkereséssel nem élt az önkormányzat, pedig a Picknek vannak ott tulajdonjai, amiért fizetni kell, ha el akarják azt bontani. Ez nem kisajátítás, ami ott zajlik” – mondta portálunknak Tóth Zoltán.

A miértekkel kapcsolatban korábban Nagy Sándor (Együtt) városfejlesztési alpolgármester úgy nyilatkozott, a megvalósuló futópálya miatt kell felszámolni a teniszpályákat, ezt követően a Délmagyarország vonatkozó témájú cikkében már az szerepelt: fákat ültetnének a pályák helyére. Tervrajzok egyelőre nincsenek, így Tóth Zoltán sem érti, hogy amennyiben a futópálya valósul meg, akkor az majd milyen útvonalon vezet. „Nagy Sándor azt nyilatkozta, hogy azért nem nyúlnak az előtte lévő területhez, mert az madárvédelmi terület. Viszont így csinálnak egy kacskaringót, így olyan lesz a futópálya, mint egy Forma 1-es pálya? Nem találtuk semmilyen nyomát a terveknek, a futók pedig most is futnak, körbe tudják futni az egész Ligetet” – tette hozzá.

A sportkör elnöke az időzítést sem érti, hiszen a szűkös határidőt követően a szeszélyes időjárás minden bizonnyal megnehezítheti majd a futópálya építését is, így nehezen érthető, hogy miért kell augusztus végééig mindenképpen lebontani a még Klebelsberg Kunó által építtetett pályát. „A rekortán pálya építésének van egy technológiája, mélyen le kell betonozni alatta, majd nem mindegy, hogy milyen időjárási körülmények között rakják le. Nem értjük, hogy miért kell ennyire sietni. Várjuk az önkormányzat válaszát, mivel ajánlottan adtuk fel a levelet, így mindenképp nyomának kell lennie. Az elnökséggel közösen úgy döntöttünk, hogy elindítjuk a jogi lépéseket” – mondta Tóth Zoltán.

Előző sztori

Zavarja az orvosi kar munkatársait a szabadtéri – Dux László több egyeztetést szeretne + FOTÓK

Következő sztori

Még él, de haldoklik a megnyúzott szegedi hársfa

Legutóbbi hasonló cikkek