Jogerősen elítélték egy bajai vállalkozó elrablóit

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jogerősen öt és hét év közötti börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla kedden azt a négy férfit, aki tavaly elrabolt egy bajai vállalkozót.

A táblabíróság társtettestként elkövetett emberrablás bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottakat.

Az egyaránt autókereskedőként dolgozó sértett és másodrendű vádlott között egy meghiúsult olaszországi gépkocsivásárlás miatt elszámolási vita alakult ki. Ezért a másodrendű vádlott megállapodott egy társával, hogy a férfit erőszakkal kiviszik egy csávolyi tanyára, és a követelés fejében megszerzik tőle az autóját. A tervről tudomást szerzett még két vádlott, akik húsz százalék részesedésért vállalták, hogy segítenek a tartozás behajtásában.

2015. február 15-én a másodrendű vádlott, azzal az ürüggyel, hogy meg akarja venni a kocsiját, találkozót beszélt meg a sértettel. Próbaútra indultak, a vádlott vezetett, majd egy előre megbeszélt helyen megállt, és beszállt az autóba a behajtásra vállalkozó két férfi. Már a gépkocsiban bántalmazták a védekezni próbáló sértettet, a verést a tanyán is folytatták, ahol megkötözték a férfit, és egy harisnyával a száját is betömték. A másodrendű vádlott megfenyegette a sértettet, hogy ha nem adja át autóját, egy erővágóval egyesével levágja az ujjait, majd egy fecskendőt felmutatva kilátásba helyezte, hogy erős nyugtató beadásával megöli. A rémült sértett aláírta a szerződést és egy nyilatkozatot is arról, hogy egy másik autót hamisított adásvételivel szerezett meg. Az egyik vádlott életveszélyesen megfenyegette a sértett, azt mondva, ne merjen a rendőrséghez fordulni a történtek miatt, majd a férfit az autójával Bajára vitte. A vádlottakat egy héttel a történtek után őrizetbe vették.

A táblabíróság valamennyi vádlott esetében egy-egy évvel súlyosította az első fokon kiszabott büntetéseket. Az ítélet indoklásakor elhangzott: a vádlottak szinte útonálló módon követték el cselekményüket, halálfélelmet kiváltva a sértettben.

Előző sztori

Euro 2016: Klausz László és Tóth Ákos a magyar-osztrák rangadóról

Következő sztori

Mentor-Katekéta Konferenciát rendeztek Szegeden + FOTÓK