Bulvár

Jogerősen elítélték egy bajai vállalkozó elrablóit

Jogerősen elítélték egy bajai vállalkozó elrablóit

2016. június 14., kedd
Jogerősen elítélték egy bajai vállalkozó elrablóit

Jogerősen öt és hét év közötti börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla kedden azt a négy férfit, aki tavaly elrabolt egy bajai vállalkozót.

A táblabíróság társtettestként elkövetett emberrablás bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottakat. Az egyaránt autókereskedőként dolgozó sértett és másodrendű vádlott között egy meghiúsult olaszországi gépkocsivásárlás miatt elszámolási vita alakult ki. Ezért a másodrendű vádlott megállapodott egy társával, hogy a férfit erőszakkal kiviszik egy csávolyi tanyára, és a követelés fejében megszerzik tőle az autóját. A tervről tudomást szerzett még két vádlott, akik húsz százalék részesedésért vállalták, hogy segítenek a tartozás behajtásában. 2015. február 15-én a másodrendű vádlott, azzal az ürüggyel, hogy meg akarja venni a kocsiját, találkozót beszélt meg a sértettel. Próbaútra indultak, a vádlott vezetett, majd egy előre megbeszélt helyen megállt, és beszállt az autóba a behajtásra vállalkozó két férfi. Már a gépkocsiban bántalmazták a védekezni próbáló sértettet, a verést a tanyán is folytatták, ahol megkötözték a férfit, és egy harisnyával a száját is betömték. A másodrendű vádlott megfenyegette a sértettet, hogy ha nem adja át autóját, egy erővágóval egyesével levágja az ujjait, majd egy fecskendőt felmutatva kilátásba helyezte, hogy erős nyugtató beadásával megöli. A rémült sértett aláírta a szerződést és egy nyilatkozatot is arról, hogy egy másik autót hamisított adásvételivel szerezett meg. Az egyik vádlott életveszélyesen megfenyegette a sértett, azt mondva, ne merjen a rendőrséghez fordulni a történtek miatt, majd a férfit az autójával Bajára vitte. A vádlottakat egy héttel a történtek után őrizetbe vették. A táblabíróság valamennyi vádlott esetében egy-egy évvel súlyosította az első fokon kiszabott büntetéseket. Az ítélet indoklásakor elhangzott: a vádlottak szinte útonálló módon követték el cselekményüket, halálfélelmet kiváltva a sértettben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.