Jó kezekbe került a Karitász vetőmagadománya a Dregits házaspárnál + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

vetomagadomany008

A tavasz folyamán országosan 1600 családot ajándékozott meg vetőmaggal a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász, hogy ezzel is segítse azon rászorulókat, akik így meg tudják termelni saját szükségleteikre a zöldségféléket a nyár folyamán.

Szegeden Dregits Zoltán és felesége, Zsuzsa is részesült az adománycsomagból, mely többek között karalábé, saláta, répa, petrezselyem és más alapvető zöldségfélék vetőmagjait tartalmazta.

A házaspár huszonkétezer forintos havi jövedelemből él, és igyekeznek mindent megtenni azért, hogy lehetőség szerint előteremtsék a szükségleteikre valót. Kiskertjükben már kikeltek a palánták. Zsuzsa, aki a család „főkertésze”, férje segítségével naponta gondozza, ápolja a kiskertben nagyon szépen rendezett sorokban sarjadozó palántákat. Erejükhöz mérten szorgalmasan foglalatoskodnak a kerttel, holott mindketten súlyos betegségekkel is küzdenek. Ott jártunkkor jogos büszkeséggel mutatták meg, hogy szorgalmas munkájuk eredményeként milyen képet mutat most a vetemény.

no images were found

Előző sztori

Labdarúgás: a hétvége teljes Csongrád megyei programja + TABELLÁK

Következő sztori

Csökkentették a Partfürdőn a területbérleti díjakat + FOTÓK