Sport

Íjászat: a legrosszabbkor jöttek a hibák Banda Árpádnál

Íjászat: a legrosszabbkor jöttek a hibák Banda Árpádnál

2016. június 23., csütörtök
Íjászat: a legrosszabbkor jöttek a hibák Banda Árpádnál
banda_arpad_dutch_target

Nem sikerült riói kvótát szerezni az UTC íjászának, Banda Árpádnak: a szegedi sportoló utolsó esélyét a törökországi világkupán ragadhatta volna meg, azonban a második fordulóig jutott, így búcsút kellett intenie az olimpiai álmoknak. Az előtte álló kihívásokról is kérdeztük az íjászt.

A második fordulóban a szlovák

Juran Duchon

ellen búcsúzott a törökországi,

Antalyában rendezett világkupán

Banda Árpád

: ezzel eldőlt, hogy az UTC ÍSE versenyzője nem szerez kvótát a riói olimpiára, így nem lehet ott az ötkarikás játékokon. „Ezen a világkupán egyáltalán nem szerepeltem fényesen, nagyon sok probléma összejött az utolsó hetekben, illetve az Európa-bajnokság előtt is. Az látszik, hogy rengeteg dolgot kell még tanulnom a sport terén, mert voltak hiányosságaim, amikre most jöttünk rá. Tanulnom kell még a többi téren is, annak viszont örülök, hogy az Eb-n a kvótaszerző versenyben kilencedik lettem, ami már közelít ahhoz, aminek lennie kellene. Kicsin múlt akkor, hogy továbbjussak. Törökországban amit el lehetett rontani, azt szinte el is rontottuk. A felkészülésünk sem olyan volt, mint kellett volna, az íjbeállításokkal is voltak gondok, de ebből is csak tanultunk” - összegezte szereplését portálunknak Banda Árpád. Kifejtette, az általa elkövetett hibák legfőképp olyanok voltak, amit az ember egyszer elkövet, utána viszont már tudja, hogy mire kell figyelnie legközelebb. Ugyanakkor sok tapasztalatot szerezhetett mind az Eb-n, mind az antalyai világkupán, de olyan pechesek voltak, hogy pont azon a versenyen jöttek össze a hibák, amelyiken nem kellett volna, ráadásul ezekre a viadalokra egész évben készültek. A közeljövővel kapcsolatban Banda Árpád elmondta, idén már nem indul nagyobb versenyen, másrészt pedig az olimpia miatt hamarabb véget is ért a szezon. „Én most belevágok egy jó nagy pihenésbe, még egy pár kisebb magyar, vagy közép-európai kupára elmegyek. Jövőre ha minden igaz, akkor elkezdem az egyetemet, így ez határozza meg az elkövetkezendő éveket, hogy mennyi időm lesz a lövésre. Szeretném még folytatni a versenyzést, nem abbahagyni, így próbálom jól beosztani az időmet, hogy jusson mindenre” - tekintett a folytatásra Banda Árpád. Ilyenkor mindig dilemmát okozhat egy versenyzőnek, hogy jobb lenne-e hamar kijavítani a hibákat élesben egy újabb versenyen, vagy inkább a pihenéssel, vagy mentális készüléssel javítson saját teljesítményén. „Ezen a héten lett volna egy franciaországi, európai GP, csak nem volt elegendő jelentkező, ezért lefújták a versenyt. Őszintén szólva, örülök, hogy vége a szezonnak. Az Európa-bajnokság után azt éreztem, hogy fáradt vagyok, hosszú volt a felkészülés, örülök, hogy pihenhetek” - válaszolta kérdésünkre Banda Árpád.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.