Sport

Hátország: veretlenül megvívott szezon után jutott az NB I-be a SZEAC U14 + FOTÓK

Hátország: veretlenül megvívott szezon után jutott az NB I-be a SZEAC U14 + FOTÓK

2016. június 16., csütörtök
Hátország: veretlenül megvívott szezon után jutott az NB I-be a SZEAC U14 + FOTÓK
szeac_szolnok114_gs

Kettős győzelemmel abszolválta a Szolnok elleni harmadik fordulós párharcot, ezáltal feljutott a korosztályos élvonalba az L-IT SZEAC U14-es csapata.

Előnyösebb helyzetből várhatták a találkozót

Paksi Péter

tanítványai az

idegenben megnyert odavágót

követően. A komoly szélben lejátszott mórahalmi visszavágó első félideje folyamán nem rezdültek a hálók, bár

Csányi Ádám

a kapufát egy alkalommal azért megkongatta. A szünet után változott a játék képe, a szegediek - immár hátszélben - egyre inkább fizikai fölénybe kerültek az elfáradó szolnoki riválissal szemben. Az 53. percben ráadásul a rájátszás hat meccsén összesen hét gólig jutó

Vincze Zsombor

megszerezte a győzelmet jelentő találatot is: a támadó előbb átvett a tizenhatoson belül egy szélről érkező beadást, majd egy cselt követően mesterien löbbölt a hálóba a kapus fölött. A SZEAC így veretlenül jutott fel az NB I-be, hiszen sem az

NB II Dél-Kelet csoportban

, sem a rájátszás során nem talált legyőzőre az együttes. Mi több, a szegedi fiatalok a

Debrecen

,

Eger

, Szolnok hármast is oda-vissza verve harcolták ki az osztályváltás jogát.

Fiú labdarúgó U14-es NB II rájátszás, 3. forduló 2. mérkőzés:

L-IT SZEAC - Szolnoki MÁV FC 1-0 (0-0)

Mórahalom, Móradomb körúti stadion. Vezette: Bálint Attila (Zahorecz Roland, Kepka Roland).

SZEAC:

Zékány - Mészáros, Ottlik, Nagypál, Molnár, Veszelka, Török, Csányi, Kovács (Lóki 59'), Vincze (Kalmár 76'), Holcsik (Fazekas 70').

Vezetőedző:

Paksi Péter.

Szolnok:

Haris - Rimóczi, Dobler (Balogh 58'), Nagy, Csinger, Keő, Danyi, Csík, Gilszki (Kürti 51'), Kurdics, Varga (Lukács 57').

Vezetőedző:

Horváth Csaba.

Gólszerző:

Vincze (53').

Sárga lap:

Nagy (52'), Kürti (75'). Paksi Péter:

"Idestova 18 éve vagyok az edzői pályán, de ez a feljutás a legnagyobb siker a karrieremben. Azért vagyok erre a legbüszkébb, mert a srácokkal nyolc év munkáját tettük bele ebbe az eredménybe. Sokukkal a csapatból hatéves korában találkoztam először, ezeket a gyerekeket szinte a sajátjaimnak tudom tekinteni. Folyamatosan széllel szemben haladva, sokszor küszködve az elemekkel bizonyítottuk be azt, hogy igenis jó úton járunk. Az a számtalan nemzetközi mérkőzés, ami a gyerekek lábába belekerült, illetve az a rengeteg alázat, amit ők tanúsítottak a cél elérése érdekében, most meghozta a gyümölcsét. Mikor a mérkőzés után az öltözőben elénekeltük a Himnuszt, a srácok ragyogtak az örömtől és a sikertől. Egyszerűen jó volt rájuk nézni, és ebben az az igazán szép, hogy ez mind a saját munkája az embernek. Persze jó érzés egy felnőtt csapattal is bajnokságot nyerni, de ezekkel a gyerekekkel a labdarúgás abc-jét lépésről lépésre át kellett venni, az elejétől kezdve meg kellett őket tanítani a futballra. Ez egy nagyon összetett, bonyolult és nehéz munka. A csapat úgy játszott le hat meccset sérülés és hiba nélkül, hatalmas mentális erőről tanúbizonyságot téve, hogy előtte egy szezonon át másfél-két évvel idősebbek ellenfelek ellen szerepelt hétről hétre. Magam is megdöbbentem, hogy 14 éves játékosok ilyen elképesztő teljesítményre képesek! A legcsodálatosabb dolog, amikor a pálya mellett állva láthatja az ember, mit is eredményezett nyolc év kőkemény munkája. Mondanom sem kell, a gyerekek fejlődése szempontjából hatalmas lépés a feljutás! Az pedig biztos, hogy ebből a csapatból senki sem visz majd el játékost! Szeged egyetemi város, ezek a gyerekek pedig 4-es, 5-ös tanulók. A labdarúgás mellett az iskolát is teljes odaadással végzik, és mindannyian ide akarnak tartozni, ebbe a csapatba, ebbe a városba. Fontos megemlíteni, hogy mindez nemcsak a SZEAC-ról szól, hanem a teljes szegedi labdarúgásról is. Azt gondolom, a SZEOL-nak meg kell tartania a felnőtt NB II-es tagságát, ahogy a SZEAC-nak is az NB I-es szereplés jogát az U14-es és U15-ös korosztályban. Ha ez a két szál pedig idővel megerősödik és összeér, akkor lesz esélyünk arra, hogy feltámasszuk a szegedi focit! Ez az év ebből a szempontból egy nagyon fontos lépés volt."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.