Hátország: tucatnyi góllal terhelte meg a SZEAC U14 az egriek kapuját

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeac_u14_fb

Második mérkőzését is megnyerte a SZEAC U14 az NB I-ért zajló rájátszás második körében: a Paksi-legénység 12 góllal verte az Egert a mórahalmi visszavágón.

A hevesiek elleni odavágót csütörtökön hátrányból fordítva nyerték meg a szegedi fiatalok, ezúttal viszont már jóval simábban alakult a találkozó. Török Kevin a 4. percben juttatta előnyhöz övéit, majd Holcsik Bálint dupláját követően ismét ő volt eredményes. Vincze Zsombor a félidő derekán ötre növelte a különbséget, ami a szünetig már hétre hízott. Paksi Péter a második felvonásban minden benevezett cseréjét a pályára küldte, kivéve Zékány Botond kapust és a sérülése miatt pihenő Mészáros Gergőt. A SZEAC-nál ketten is mesterhármasig jutottak a mérkőzés folyamán, a végeredmény pedig 12-0 lett.

A szegedi együttes így kettős győzelemmel, 14-1-es összesítéssel lépett tovább a rájátszás utolsó, harmadik fordulójába. Az NB I felé vezető úton Vinczéék előtt már csak a Szolnok korosztályos alakulata tornyosul. A párharc első meccsét kedden rendezik Szolnokon, a visszavágót pedig két nappal később Mórahalmon.

Fiú labdarúgó U14-es NB II rájátszás, 2. forduló 2. mérkőzés:

L-IT SZEAC – Egri Sportcentrum SE 12-0 (7-0)
Mórahalom, Móradomb körúti stadion. Vezette: Kiss Anikó Tünde (Fazekas Szilárd, Patyi Bettina).
SZEAC: Horváth – Kovács V. (Ábrahám – a szünetben), Ottlik, Nagypál, Molnár B., Veszelka (Kalmár 27′), Török, Csányi (Lóki 45′), Fazekas, Vincze (Gera – a szünetben), Holcsik (Barna – a szünetben). Vezetőedző: Paksi Péter.
Eger: Szabó (Hliva – a szünetben) – Juhász B. (Kovács D. – a szünetben), Kacsó, Terjék, Gáspár (Sugár – a szünetben), Trenka, Halász (Tyukodi 58′), Juhász G., Kiss-Szemán, Molnár K., Kis (Várkonyi – a szünetben). Vezetőedző: Székely Károly.
Gólszerzők: Török (4′, 16′), Holcsik (11′, 14′, 40′), Vincze (20′), Csányi (23′), Kacsó (48′ – öngól), Lóki (60′, 62′, 66′), Kalmár (61′).
Sárga lap: Gera (43′), ill. Terjék (40′), Kacsó (69′), Juhász G. (69′).

Paksi Péter: “Nagyon jó szellemben és mentalitással játszottak a gyerekek, gyakorlatilag húsz perc alatt eldőlt a mérkőzés. Végig magabiztos produkciót nyújtottunk, komoly különbség volt a csapatok között mind sebességben, mind technikában, mind a felfogást illetően. Mindenkinek játéklehetőséget tudtam ma adni, az pedig külön örömteli, hogy Lóki Roland a kéztörését követően három góllal és egy gólpasszal tért vissza! A célegyenesben vagyunk, bízom benne, hogy nem állunk meg itt. Láttam tegnap a Szolnok mérkőzését, és az látszott, hogy nagyon szervezett gárdáról van szó. Parázs, kiélezett párharc vár ránk a jövő héten.”

Előző sztori

Hétfői programajánló: Platón, Kristó Gyula

Következő sztori

Euro 2016 – Nagy Ádám: nem elsődleges célom, hogy eladjam magam