Sport

Hátország: megállíthatatlanok a szegedi fiatalok - Egerben is nyert a SZEAC U14

Hátország: megállíthatatlanok a szegedi fiatalok - Egerben is nyert a SZEAC U14

2016. június 9., csütörtök
Hátország: megállíthatatlanok a szegedi fiatalok - Egerben is nyert a SZEAC U14
szeac_u14_fb

Idegenben nyert a SZEAC U14: Paksi Péter legénysége egy góllal verte az Egert az NB I-ért zajló rájátszás második körének odavágóján.

A szegedi együttes már szerdán elutazott Heves megyébe, a csapat az éjszakát Egerszalókon töltötte. A csütörtök délelőtti összecsapást műfüvön, komoly hőségben játszották a felek, a SZEAC növendékeit azonban ez sem akadályozta meg abban, hogy már az első perctől kezdve magukhoz ragadják a kezdeményezést. A gárda több gólszerzési lehetőséget is kihagyott, amiben nagy szerepet játszott, hogy

Csányi Ádám

,

Holcsik Bálint

,

Veszelka Milán

és

Mészáros Gergő

a hét első két napján még Telkiben igyekezett bemutatni képességeit a korosztályos regionális válogatott tagjaként az MLSZ szakemberei előtt. Ahogy pedig az a futballban lenni szokott, a kimaradt helyzetek megbosszulták magukat, hiszen a 19. percben

Juhász Bálint

átlövésével megszerezte a vezetést az Eger. (1-0) Sőt, kettőre is nőhetett volna a differencia, de előbb

Lakatos Péter

hibázott ziccerben a hazaiaktól, majd nem sokkal később

Horváth Kevin

fogott ki egy tizenegyest, amit

Ottlik Máté

belépője nyomán fújt be a játékvezető. Fordulás után sem állt vissza a szegedi alakulat, aminek a 66. minutumban lett meg az eredménye. Ekkor Csányi bólintotta a labdát a hálóba egy kapu előtti kavarodás során, majd hét perccel később, immár a találkozó hajrájában az addigra már helyzetek tömkelegét elpuskázó

Vincze Zsombornak

jött össze a gól. (1-2) A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a SZEAC játékosai három alkalommal is a kapufát találták el, még az egriek vezetésénél pedig a bíró nem adott meg egy jogosnak tűnő büntetőt, amikor

Szabó Patrik

kapus buktatta a tizenhatoson belül Vinczét. A végeredmény ugyanakkor így is a Tisza-parti gárdának kedvez, amely vasárnap 15 órától Mórahalmon, a Móradomb körúti stadionban harcolhatja ki a továbbjutást a rájátszás 3. körébe. A másik ágon a Szolnok 1-0-ra verte az első meccsen a vendég Dabast.

Fiú labdarúgó U14-es NB II rájátszás, 2. forduló 1. mérkőzés:

Egri Sportcentrum SE - L-IT SZEAC 1-2 (1-0)

Eger, Északi Sporttelep, műfű. Vezette: Sveda Marcell (Tóth Márton, Nagy Gábor).

Eger:

Szabó - Juhász B., Kacsó, Terjék, Varga, Trenka, Halász (Kis 58'), Juhász G. (Gáspár 70'), Kiss-Szemán, Molnár K., Lakatos (Tyukodi 78').

Vezetőedző:

Székely Károly.

SZEAC:

Horváth - Kovács V., Mészáros, Ottlik, Nagypál, Fazekas (Gera 52'), Török, Veszelka, Holcsik, Csányi, Vincze (Molnár B. 75').

Vezetőedző:

Paksi Péter.

Gólszerzők:

Juhász B. (19'), ill. Csányi (66'), Vincze (73').

Sárga lap:

Molnár K. (58'), ill. Török (76'). Paksi Péter:

"Hatalmas tartásról tettek tanúbizonyságot azáltal a srácok, hogy - a támadójátékot felvállalva - fordítani tudtak 1-0-ás hátrányból. Rendkívül jó a helyzetünk most ezzel az eredménnyel, de a mai meccs egyben azt is megmutatta a gyerekek számára, hogy hiába jobb egy csapat a másiknál, ez önmagában még nem elég egy sima mérkőzéshez. Az Eger például úgy vezethetett volna akár két góllal is a szünetben, hogy már az első félidőben is végig mi voltunk fölényben. Sokat tanultak az eddigi három rájátszásbeli találkozón a srácok, az pedig komoly fegyvertény, hogy idegenben meg tudták fordítani a mérkőzést. Sajnos többen is izomsérülésektől szenvednek a keretben, így most a következő feladat az lesz, hogy a vasárnapi visszavágóra mindenki egészséges legyen."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.