Hátország: Gonda László bátran áll a jövőbeli kihívások elé a Szeged 2011 U19-cel

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeged2011_csaladi_nap07_gs

A szezon végeztével Gonda Lászlóval, a Szeged 2011 U19-es csapatának edzőjével készített interjút Vitos György szegedi futballkrónikás.

Hagyományainkhoz híven az immár negyedszer megtartott sziksósfürdői évadzárót követően a Szeged 2011 négy kiemelt utánpótlás korosztályának edzői is mérleget vontak a bajnoki idény végén. Legelőször a bronzérmet szerzett U14-esek vezetőedzője, Kiss Balázs, másodikként Laczkó János, az U15-ösök, majd Vágó Mihály, az U17-esek mestere, ezúttal pedig a fotónkon jobbról látható Gonda László (U19) válaszolt kérdéseinkre… – írja honlapján Vitos György.

– Mik voltak az idei bajnokság legfőbb célkitűzései a csapatnál?

– Konkrét helyezésen alapuló célkitűzést a vezetőség nem határozott meg a csapattal szemben, nyilván törekedni kellett a minél jobb eredmények elérésére. Persze, részfeladatok azért bőven voltak, melyeket a srácok érdekében hozott a vezetés: minél jobban felkészíteni a Megye I-es felnőtt, majd a későbbi NB-s szintre őket!!

– Mik valósultak meg ezekből a célokból idén tavasszal és mik voltak a legjobb eredmények?

– Mint fentebb nyilatkoztam, a tisztes helytállás az NB II-es Dél-Keleti U19-es ifjúsági bajnokságban (egész idényben a dobogóért küzdve végül is ötödikek lettünk) és a megyeegyes U 19-ben (egy hajszállal a dobogótól negyedik helyezés) , de a legfontosabb az a tény volt, játékosaim többsége sokat fejlődött és ez örömmel töltött el bennünket. Szoros mérkőzéseket játszottunk az NB II U19-es bajnokságban előttünk végző csapatokkal, sokáig versenyben voltunk a dobogóért, de a végére felőrlődött a csapat a sok mérkőzés ill. súlyos sérülések miatt (olyanok is voltak, akik 55-60 bajnoki mérkőzést játszottak)! Egy vérbeli rangadót azért kiemelnék az NB II-es bajnokságból… A csoportban fölényesen bajnoki aranyat nyerő, abszolút favorit Békéscsabai Labdarúgó Akadémia “A” csapatát csak nekünk sikerült, egy nagyszerű, színvonalas bajnoki mérkőzésen 3-2-re megverni!!

– Milyen tényezők könnyítették illetve nehezítették a minőségi szakmai munkát?

– A nyári alapozáskor a nagy hőség, míg tavasszal a csapadékos időjárás nehezítette felkészülésünket (igaz, ez mindenkinél megvolt…), de mi sokszor csak negyed pályán tudtunk készülni… Másodsorban azok a borzalmas sérülések! Voltak olyanok, akik hosszú hónapokra ( Vitos Gergő, Mucsi Mihály, Rádóczi Dávid, Hevesi Milán, Szélpál Bence…stb.), mások pedig hetekre ( Lajkó András, Luczó Dominik, Szabados Dominik, Francia László…stb.) estek ki a rendszeres edzésmunkából, így a bajnoki meccseken sem szerepelhettek. S bizony, szót kell hogy említsek azokról is, akik minden előzetes bejelentés, megbeszélés nélkül fordítottak hátat a csapattársaiknak, edzőiknek, egyesületüknek… Nagyon remélem, az életben nem ilyenekké válnak ( t.i. az adott szó nálam szent !!!!), nagyot csalódtam bennük… Ugyanakkor pozitív tényezőként kell megemlítenem a komoly szervezőmunkát ( köszönet érte Ivány Tamás technikai vezetőnknek!!) a gyúrói, orvosi hátteret ( hálásak lehetünk Forrai Zoltánnak alias “Gyurmának”, valamint dr. Thurzó Balázs csapatorvosnak is !!), melyet a klub vezetősége biztosított a csapatnak. Szeretném kiemelni azt a magas színvonalú szakmai és emberi segítséget, melyet Patrascu Jánostól kapott a csapat és személy szerint én is!! Ugyanazok az elvek, elképzelések jellemzik, mint engem: az elvégzett munkába vetett hit, folyamatos fejlődés és profi szint elérése, plusz még az állandó győzni akarás! Köszönöm neki és Vágó Mihálynak, kiváló U17-es edzőnknek az áldozatos munkáját, közösen megosztva a feladatokat, nagyon jó érzés így dolgozni!

– 2016 nyarán milyen erősítések, változások várhatók az U19-es korosztálynál, s ezek függvényében kell-e módosítani az eredeti elképzeléseket?

– Mivel az utánpótlás bajnokságokat az MLSZ megint átszervezi, a mostani bizonytalanságban konkrét célokról, elképzelésekről még korai beszélni, de várjuk még a vezetőség elképzeléseit is ( nevezetesen hol indítunk csapatokat?! stb.)… Mivel az U17-es korosztályból csak kevesen jönnek az U19-be, így igazolni, erősíteni mindenféleképpen szükséges. Vannak kiszemeltjeink, velük a nyár folyamán felvesszük a kapcsolatot, bízom benne, közülük sokan választják majd egyesületünket. Ha megint két-három fronton kell szerepelnünk (NB-s, M I felnőtt, M I U19) akkor szükség is lesz erre, de állunk a kihívások elé ! Egyúttal jó pihenést, nyaralást kívánok egyesületünk vezetőségének, az edzőknek, játékosoknak, a személyzeti háttérnek, hogy július közepén igazán feltöltődve vágjunk neki a 2016/2017-es idénynek – zárta nyilatkozatát Gonda László, az U19-esek vezetőedzője.

Vitos György

Előző sztori

Ajándéknak álcázott sarc a szegedi háziorvosoknak – többségük nem kap mentességet az iparűzési adó alól

Következő sztori

Kincses Előd: Erdély autonómiájáról nem lehet lemondani