Sport

Euro 2016: öngóllal jutott a negyeddöntőbe a walesi válogatott

Euro 2016: öngóllal jutott a negyeddöntőbe a walesi válogatott

2016. június 25., szombat
Euro 2016: öngóllal jutott a negyeddöntőbe a walesi válogatott
wales_eszak_irorszag

A walesi válogatott öngóllal 1-0-ra nyert az északír csapat ellen a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság szombat kora esti nyolcaddöntős mérkőzésén.

Az északírek veszélyeztettek először, a 10. percben

Dallas

lőtt pontosan ballal 16 méterről,

Hennessey

a jobb kapufa mellől ütötte szögletre a labdát. A folytatásban aztán alig akadt helyzet, jobbára a mezőnyben zajlott a játék. A 19. percben a walesiek ugyan betaláltak az északír kapuba, de les miatt a játékvezető nem adta meg a gólt. Három perccel később a túloldalon

Ward

próbálkozott lövéssel jobbal 20 méterről, Hennessey azonban a kapu fölé tolta a labdát. Az első félidőben egyáltalán nem volt érzékelhető, hogy egy csoportelsőként és egy csoportharmadikként továbbjutott csapat mérkőzik. Az északírek ugyan valamivel alulmaradtak labdabirtoklásban (42-58 százalék), ugyanakkor kétszer eltalálták az ellenfél kapuját, míg a walesieknek ez addig nem jött össze. A második félidőben viszont lendületesebben futballozott a walesi válogatott. Az 53. percben

Ramsey

ívelte az északír kapu elé jobbról a labdát, a jól érkező

Vokes

pedig a tizenegyes-ponton felugorva a bal kapufa mellé fejelt. Az 58. percben

Bale

tekert szépen kapura az ő buktatása miatt megítélt szabadrúgásnál, de

McGovern

nagy vetődéssel hárított. Ezt követően is aktívabb maradt a walesi csapat, amely bő negyedórával a vége előtt kényszerítette ki a győzelmet érő gólt. Az északír válogatott a második félidőben kevés veszélyt jelentett ellenfele kapujára. A továbbjutó együttes a Magyarország-Belgium párharc győztesével mérkőzik majd a negyeddöntőben Lille-ben, jövő pénteken.

Férfi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntő:

Wales - Észak-Írország 1-0 (0-0)

Párizs, Parc des Princes, 44 000 néző. Vezette: Martin Atkinson (angol).

Wales:

Hennessey - Chester, A. Williams, Davies - Gunter, Allen, Ledley (J. Williams 63'), Ramsey, Taylor - Vokes (Robson-Kanu 55'), Bale.

Szövetségi kapitány:

Chris Coleman.

Észak-Írország:

McGovern - Hughes, McAuley (Magennis 84'), Cathcart, Evans - Ward (Washington 69'), Davis, Evans, Norwood (McGinn 79'), Dallas - Lafferty.

Szövetségi kapitány:

Michael O'Neill.

Gólszerző:

McAuley (75' - öngól).

Sárga lap:

Taylor (58'), Ramsey (94'), illetve Dallas (44'), Davis (67').

Gól:

- 75. perc: Gareth Bale lőtte be balról a labdát, a középen Robson-Kalu elől tisztázni igyekvő McAuley pedig a saját kapujába passzolt (1-0).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.