Sport

Euro 2016: kétgólos győzelemmel rajtoltak a németek

Euro 2016: kétgólos győzelemmel rajtoltak a németek

2016. június 12., vasárnap
Euro 2016: kétgólos győzelemmel rajtoltak a németek

A világbajnok német válogatott 2-0-ra legyőzte az ukrán csapatot Lille-ben a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának első fordulójában.

A német válogatott pozitív előjelekkel - eddigi 11 Eb-szereplése alkalmával sosem vesztette el első mérkőzését -, valamint tíz világbajnokkal a kezdőcsapatban vágott neki a mérkőzésnek, egyedül a balhátvéd

Jonas Hector

volt kivétel. Mindössze egy helyen változott a kezdő tizenegy a magyarok elleni felkészülési találkozóhoz képest a németeknél: a keretből térdszalagszakadás miatt kikerült az akkor az első perctől pályán lévő

Antonio Rüdiger

, s az ukránok ellen

Shkodran Mustafi

kapott bizonyítási lehetőséget. A mérkőzés tapogatózó játékkal indult, Mustafi gólja után viszont támadóbb felfogásra váltottak a csapatok, mindkét kapusnak be kellett mutatnia egy-egy bravúrt:

Manuel Neuernek

egy szöglet után

Jevhen Hacseridi

fejesénél, míg

Andrij Pjatovnak

Sami Khedira

ziccerénél. A védő

Jérome Boateng

a 37. percben a gólvonalról mentett nagyot, így a szünetre egygólos vezetéssel vonulhatott az öltözőbe

Joachim Löw

együttese. Az 56 éves szakember 12. Európa-bajnoki mérkőzésén ült a kispadon, ezzel immár egyedüli csúcstartó lett, maga mögé utasítva honfitársát,

Berti Vogtsot

. A szünet után visszaesett a tempó, a korábbihoz hasonló nagy helyzetek nem adódtak, bár Khedira és

Thomas Müller

távoli lövésénél szépen védett Pjatov, majd a hajrában a ziccerben kiugró

Mesut Özil

elől is tisztázni tudott. A végeredményt végül a csereként beállt

Schweinsteiger

biztosította be a 92. percben, 116. válogatottbeli fellépésén két percre volt szüksége 24. góljának megszerzéséhez. A csoport másik első fordulós mérkőzésén - a nap során korábban - a lengyelek 1-0-ra legyőzték az északíreket.

Férfi labdarúgó Európa-bajnokság C csoport, 1. forduló:

Németország-Ukrajna 2-0 (1-0)

Lille, Stade Pierre Mauroy, 43 035 néző. Vezette: Martin Atkinson (angol).

Németország:

Neuer - Höwedes, Boateng, Mustafi, Hector - Khedira, Kroos - Müller, Özil, Draxler (Schürrle 78') - Götze (Schweinsteiger 90').

Szövetségi kapitány:

Joachim Löw.

Ukrajna:

Pjatov - Fedeckij, Hacseridi, Rakickij, Sevcsuk - Szidorcsuk, Sztyepanenko - Jarmalenko, Kovalenko (Zincsenko 74'), Konopljanka - Zozulja (Szjeleznjov 66').

Szövetségi kapitány:

Mihajlo Fomenko.

Gólszerző:

Mustafi (19'), Schweinsteiger (92').

Sárga lap:

Konopljanka (68').

Gólok:

- 19. perc: Toni Kroos ívelt középre egy szabadrúgást, Shkodran Mustafi pedig védőjét túlugorva hat méterről a jobb felső sarokba fejelt (1-0). - 92. perc: Gyors német kontratámadás végén a bal szélen meginduló Mesut Özil tekert tökéletesen a középen érkező Bastian Schweinsteiger elé, aki hét méterről, kapásból a kapuba továbbította a labdát (2-0).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.