Bulvár

Előzetesben az idős szegedi embert kirabló négy férfi

Előzetesben az idős szegedi embert kirabló négy férfi

2016. június 21., kedd
Előzetesben az idős szegedi embert kirabló négy férfi

A Szegedi Járásbíróság elrendelte annak a négy férfinak az előzetes letartóztatását, akiket egy idős sértett sérelmére, társtettességben elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt a hétvégén vett őrizetbe a rendőrség. A bíróság döntése alapján a gyanúsítottak előzetes letartóztatása egy hónapig tart.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség azért indítványozta a gyanúsítottak előzetes letartóztatásának elrendelését, mivel az ügyészi álláspont szerint megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy június 15-én 20 óra 55 perc körül egy szegedi vendéglátóipari egység közelében, a troli megállóban, egymás tevékenységéről tudva, szándékegységben a bűncselekmény elhárításra idős koránál fogva korlátozottan képes sértettet a nála lévő értékek jogtalan eltulajdonítása céljából, vele szemben erőszakot alkalmazva, a földre rántották és farmernadrágjának jobb hátsó farzsebéből jogtalanul eltulajdonították a sértett készpénzét, személyi igazolványát és bankkártyáját. A gyanúsítottak ezt követően a helyszínről távoztak. A bűncselekménnyel okozott kár az eljárás során nem térült meg. A bíróság álláspontja szerint a gyanúsítottak jelentős tárgyi súlyú (öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő) bűncselekményt látszanak megvalósítani, ezért - személyi körülményeikre is figyelemmel - megalapozottan lehet következtetni arra, hogy szabadlábra kerülésük esetén a hatóságok elől megszöknének, vagy elrejtőznének, továbbá esetükben a bizonyítási eljárás meghiúsításának veszélye is fennáll. Mindemellett a büntetett előéletű gyanúsítottak vonatkozásában, akik közül egyesek a terhükre rótt bűncselekményt részben felfüggesztett szabadság próbaideje, valamint más büntetőeljárás hatálya alatt látszanak elkövetni, megalapozottan lehet tartani attól is, hogy újabb szabadságvesztéssel büntetendő szándékos bűncselekményt követnének el. A bíróság előzetes letartóztatást elrendelő végzéseit az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsítottak és védőik egy kivételével fellebbezést jelentettek be, így három gyanúsított vonatkozásában a végzés nem emelkedett jogerőre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.