Egyetem

Élménypedagógia a Fodor József Kollégium falain kívül

Élménypedagógia a Fodor József Kollégium falain kívül

2016. június 23., csütörtök
Élménypedagógia a Fodor József Kollégium falain kívül
ajkszp_9evf

A tanév befejezése előtt a Fodor József Kollégium 9. és 10. évfolyamos AJKSZP programban részt vevő halmozottan hátrányos helyzetű diákjai tanulmányi kiránduláson vehettek részt, ahol megismerkedhettek hazánk számos történelmi és kulturális emlékeivel, látványosságaival.

Balatonfüred reformkori városrésze, a Jókai Emlékmúzeum, a Badacsonyban található Szegedy Róza Irodalmi Emlékmúzeum, a királyok és királynék városa, azaz Székesfehérvár és Veszprém megtekintésével megelevenedett és tapinthatóvá vált a diákok számára a történelem. A kirándulás során ismerkedhettek a népi hagyományokkal, a herendi porcelán készítésével, barangolhattak a Tihanyi – félszigeten ahol a Levendula-ház és a kézműves mesterek egyedi termékei egyaránt nagy sikert arattak. Gánton az egykor hazai bauxitbánya területén kialakított tanösvényen tett séta, a csónakázás a Tapolcai-tavasbarlangban, a kislődi Sobri Jóska Élményparkban eltöltött idő és a „magyar tengerben” történő fürdőzés egyaránt lenyűgözte a kollégium lakóit. A három napos kirándulások hazánk természeti és történelmi értékeinek megismerése mellett kiváló lehetőséget biztosítottak csapatépítésre is a kollégium falain kívül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.