Közélet

Bemutatkozó látogatást tett Szegeden az új szlovák főkonzul + FOTÓK

Bemutatkozó látogatást tett Szegeden az új szlovák főkonzul + FOTÓK

2016. június 30., csütörtök
Bemutatkozó látogatást tett Szegeden az új szlovák főkonzul + FOTÓK
szlovak_fokonzul_fogadasa06_gs

Juhász Tünde megyei kormánymegbízott és Kakas Béla megyei elnök a gazdasági és kulturális együttműködés helyi lehetőségeiről is beszélgetett Igor Furdíkkel.

Bemutatkozó látogatásra érkezett csütörtökön Szegedre a nemrégiben kinevezett békéscsabai szlovák főkonzul,

Igor Furdík.

Elsőként

Juhász Tünde

megyei kormánymegbízott és

Kakas Béla

megyei közgyűlési elnök fogadta a kormányhivatalban. Ezt követően többek között

Botka Lászlóval

, Szeged polgármesterével is tárgyalt. Igor Furdík 2016. március 1-jétől vezeti a Szlovák Köztársaság Főkonzulátusát Békéscsabán. A 2001 óta működő főkonzulátus tevékenységi hatásköre Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére terjed ki. A 69 esztendős diplomata korábban Szerbiában és Oroszországban volt Szlovákia nagykövete, 2012-től pedig Határon Túli Szlovákok Hivatalának elnöki pozícióját töltötte be. Szegedi megbeszélésein a személyes ismerkedés mellett szóba kerültek a magyar-szlovák kapcsolatok, azok helyi, regionális szintű ápolásának feltételei, a gazdasági, kereskedelmi, tudományos és kulturális együttműködés Csongrád megyét és Szeged városát érintő lehetőségei, illetve a határon átívelő projektek esélyei is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.