Bulvár

Anyaszállást kapott a szegedi nőgyógyászati klinika

Anyaszállást kapott a szegedi nőgyógyászati klinika

2016. június 28., kedd
Anyaszállást kapott a szegedi nőgyógyászati klinika
anyaszallas_atado05_gs

Koraszülést követően, a Szegedtől távol élő édesanyák szállása lesz a Richter-anyaszoba, hogy a kritikus első napokban újszülöttjeik mellett lehessenek. A szobát a női klinika második emeleti osztályán rendezték be.

Az anyaszoba összefogásból jöhetett létre - emelte ki a keddi átadón

Németh Gábor

, a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika intézetvezetője, egyetemi docens. Segítségükre volt a Korábban Érkeztem Alapítvány, amely tavaly szeptember közepén a Szent Gellért Fesztivál nyitórendezvényeként jótékonysági koncertet adott a dómban. Az alapítvány már akkor is egy anyaszállás kialakítását tűzte ki célul, hogy a koraszülött babák és mamák egymás mellett lehessenek az első, kritikus napokban. A koncertet adó művészek és szervezők mellett a Richter Gedeon Nyrt. is részt vállalt a megvalósításban, a klinika - tisztelete jeléül - a Richter-anyaszoba nevet adta a szállásnak. Németh Gábor kiemelte, elsősorban a nem Szegeden élő, de a klinikán napvilágot látott gyermekek családtagjainak tartják fenn a szobát, ezzel megkímélve őket a mindennapi utazástól.

Rádi Katalin

, a korábban született gyermekeket és családjaikat felkaroló alapítvány alapítója elmondta, érintett anyaként tudja, milyen megpróbáltatásokon esnek át a szülők az első hetekben. Magyarországon minden tizedik gyerek koraszülött, fontos tehát odafigyelni a csöppségekre - emelte ki. Úgy folytatta, még az idei évben további szobákat szeretnének létrehozni, illetve szeretnék felújítani a régióban található intézmények anyaszállásait.

anyaszallas_atado07_gs

A gyógyszercég számára fontos, hogy minél jobb körülményeket biztosítson az egészségügyben - ezt már

Bogsch Erik

, a Richter Nyrt. vezérigazgatója tette hozzá. Mint mondta, a vállalat hozzájárult ahhoz, hogy az anya-baba kapcsolat a korai születés ellenére se csorbulhasson.

Zolnay Kriszta

, a cég igazgatósági tanácsának tagja elmondta, szegediként az ő gyermekei is a klinikán születtek, ezért számára több szempontból is fontos volt, hogy a Tisza-parti város rendelkezzen anyaszobával. Kiemelte, a Richter számára minden korosztályban fontos a nők támogatása, egy életen át elkötelezetten segítik őket. Az átadót követően Kovács József, a Szeged-Csanádi Egyházmegye általános püspöki helynöke szentelte fel az anyaszállást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.