//

A röszkei per vádlottaiért demonstrálnak civil aktivisták Szegeden + FOTÓK (FRISSÍTVE)

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

BC5K4018

Reggel óta tucatnyi migszolos aktivista demonstrál transzparensekkel a Szegedi Járásbíróság épülete előtt, tisztességes menekültügyi eljárásokat követelnek a röszkei tömegzavargás vádlottai számára. A csütörtöki tárgyalásra végül ketten mehettek be.

Az aktivisták a sajtó munkatársainak azt mondták, nem kimondottan bizonyos szervezetek tagjai, hanem egy olyan csoportosulás, amelynek tagjai a migránsok balkáni útvonalának mentén található országokból érkeztek, ugyanakkor az osztogatott szórólapjukon a Migszol szerveződés honlapját jelölik meg a további információk forrásaként. A hivatalosan is bejelentett tüntetést rendőrök kísérik figyelemmel. A Szegedi Járásbíróságon csütörtökön a védőbeszédekkel és a vádlottak nyilatkozataival folytatódik a per, ahová két civil aktivista mehetett végül be személyesen.

Szerdán megírtuk: letöltendő börtönbüntetés kiszabását és kiutasítást kért az ügyész a tavaly ősszel a röszkei közúti átkelőnél történt tömegzavargás miatt indult per vádlottaira a Szegedi Járásbíróságon szerdán. Az ügyészség kilenc szíriai és egy iraki állampolgárt – köztük egy nőt – tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett határzár tiltott átlépésének bűntettével vádol. A bíróság előreláthatólag pénteken hirdet határozatot.

no images were found

Fidesz: a bevándorláspártiak szerint a migránsok a törvények felett állnak

Felháborodásának adott hangot a Fidesz-frakció szóvivője, mert szerinte a bevándorláspárti erők a röszkei tömegzavargás vádlottjai ügyében a bíróság előtti akciójukkal azt hirdetik: a törvénytelenséget és a bűncselekményt elkövető bevándorlók a törvények felett állnak. Halász János csütörtökön nyilatkozta ezt az MTI-nek azt követően, hogy a védők a vádlottak felmentését, illetve – törvényes vád hiányában – az eljárás megszüntetését kérték a tavaly ősszel a röszkei közúti átkelőnél történt tömegzavargás miatt indult perben a Szegedi Járásbíróságon csütörtökön. A szóvivő emlékeztetett a Röszkénél történt zavargásokra, ahol sokan erőszakkal támadtak a magyar határra és az azt védő rendőrökre. Hozzátette: a zavargók kövekkel és betondarabokkal dobálták a rendőröket, többen pedig a zavargást kihasználva illegálisan lépték át a határt.

“A magyar baloldal akkor is az erőszakos bevándorlók oldalára állt, és a bevándorláspárti erők aktivistái ma is az ő oldalukra állnak” – jelentette ki Halász János. A Fidesz álláspontját ismertetve közölte: aki Magyarországra akar belépni, annak a törvényeket be kell tartani. Ha nem így teszik, a felelősségre vonásnak, az igazságszolgáltatásnak meg kell történnie.

Előző sztori

Bemutatkozó látogatást tett Szegeden az új szlovák főkonzul + FOTÓK

Következő sztori

Birokra kelt egymással két férfi egy szegedi edzőteremben tavaly karácsonykor