A rendőrség is segíti a Szegedre érkező turistákat nyáron

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

idegenforgalmi_ideny_026-1

Idegenforgalmi járőr is segíti a turistákat Szegeden a nyári időszakban.

Csongrád megye területi elhelyezkedése, egyéb kedvező földrajzi adottsága, számtalan nyári kulturális programja, évről-évre jelentős számú hazai és külföldi turistát vonz a térségbe. Emellett jelentős tranzit forgalom bonyolódik a határok irányába a megyét átszelő két nemzetközi főútvonalon, amelyeken a nyári szabadságolások idején fokozott járműforgalommal kell számolni. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a június 1-től augusztus 31-ig tartó turisztikai idényben is kiemelt figyelmet fordít a térségbe látogatók személy- és vagyonbiztonságának megteremtésére.

Ebben az időszakban idegenforgalmi járőr is segíti a turistákat Szegeden. Az egyenruhás feladata a Tisza-parti városba látogatók információval való ellátása mellett az is, hogy segítse a szegedieket, válaszoljon a hozzáfordulók kérdéseire. A rendőr a Széchenyi téri Tourinform pavilonnál naponta 8 és 20 óra között teljesít szolgálatot egész nyáron.

Az eddigi tapasztalatok alapján a lakosság kedvezően fogadta, hogy a belvárosban folyamatosan gyalogosan járőröző rendőrök mellett még egy egyenruhás segíti őket.

Előző sztori

Csótányok között sütötték a kenyeret a fővárosban

Következő sztori

Tánc: Kecskeméten brillíroztak a Kozmosz Egyesület növendékei