Vízilabda: hátrányba került a BVSC-vel szemben a Szeged + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

tiszavirag-bvsc007kf

Harmadjára is kikapott a BVSC-től a ContiTech Szeged Diapolo, amely hátrányba került az ötödik helyért vívott párharcban zuglói riválisával szemben.

A szezon során mindkét eddigi meccsét elvesztette a BVSC-vel szemben a ContiTech Szeged Diapolo, Varga Péter együttesének azonban meg kellett törnie ezt a sorozatot annak érdekében, hogy egy nagyot léphessen a nemzetközi kupaindulással járó ötödik hely felé. Ebben nem lehetett a csapat segítségére a három meccsre eltiltott Lukas Seman, így a fiatal Szepes Áron került be a keretbe.

Létay Krisztián szerezte a meccs első gólját, amire csak a hatodik percben tudott válaszolni a Szeged, az idény végén hazatérő Aljosa Kunac mattolta Györke Zsoltot azt követően, hogy többször is a kapufát találták el a Tisza-partiak. A fórokat sem használta ki jó arányban a Szeged, ellenben Czigány Károly igen éles szögből is el tudta tenni a labdát Meixner Marcell mellett. Újabb egyenlítési lehetőség adódott a ContiTech előtt, de Manhercz Krisztián kihagyta az ötméterest, ellenben szinte a következő támadásból megint gólt lőtt a BVSC, amely jóval pontosabban játszott a kapu előtt a szegedieknél, így a meccsen először alakult ki kétgólos különbség – döntetlen helyett 1-3. A folytatásban sem volt szerencséje a kapufákkal a Szegednek, miközben a BVSC kíméletlenül élt szinte minden lehetőségével támadásban, hiába védekeztek nagyon kevés hibával Kiss Csabáék, a jóval kevesebb helyzetből jobb százalékban lőtt a BVSC, amely az egykori szegedi, Török Béla góljával már 4-1-re vezetett a nagyszünetben.

Nem sikerült belőni az emberelőnyöket a szünet után sem, majd Csapó Miklós pattintott lövése után már felmerülhetett a kérdés, hogy van-e innen visszaút a szegediek számára. (1-5) Zsigri Bence gyorsan válaszolt egy szép húzás után centerből, (2-5) így még egy nagy rohammal megmaradt a Szeged esélye arra, hogy elkerülje a vereséget, ami egyre csak nőtt, tekintve, hogy a záró negyed első két percében gyorsan két gólt is szereztek Varga Péter tanítványai, így már csak eggyel vezettek a zuglóiak. (4-5) Török Béla azonban lehűtötte a szegedi kedélyeket egy értékesített fórral, az utolsó négy percben pedig már nem esett gól a meccsen, így az idény során harmadjára is vereséget szenvedett a BVSC-től a ContiTech Szeged Diapolo, amely támadásban bizonyult kevesebbnek ellenfelénél, ezzel pedig nehéz helyzetbe hozta önmagát, hiszen elvesztette a pályaelőnyét, és ahhoz, hogy legyen esélye még az Euro Kupát jelentő ötödik hely elérésére, nyernie kell szerdán a BVSC otthonában.

E-ON férfi vízilabda OB I., rájátszás az 5. helyért, 1. meccs

ContiTech Szeged Diapolo – BVSC 4 – 6 (1-1, 0-3, 1-1, 2-1)
Szeged, újszegedi sportuszoda, 300 néző. Vezette: Fodor Rajmund, Kovács Cs. Tamás.
Szeged: MEIXNER – Manhercz Á., Manhercz K., KUNAC 1, Sánta, Chilkó 1, Kiss Cs. Csere: Sedlmayer, Palotás, Szepes, Varga II Zs., Pellei 1, Zsigri 1. Vezetőedző: Varga Péter.
BVSC: GYÖRKE – Czigány 1, Pásztor, TÖRÖK 2, Kovács P. 1, Létay 1, Csapó 1. Csere: Ambrus F., Szabó Bendegúz, Szabó Bence, Mátyok, Nagy Á. Vezetőedző: Märcz Tamás.
Emberelőny: 12/1 ill. 6/1.
Ötméteres: 1/0 ill. – .
Kipontozódott: Kiss Cs. (22′) ill. Szabó Bendegúz (26′), Pásztor (29′), Kovács (30′).

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a BVSC-nek

Varga Péter: “Folytatás szerdán.”

Märcz Tamás: “A remek kapusteljesítmény és védekezés alapozta meg győzelmünket.”

no images were found

Online közvetítésünk

VÉGE

IV. negyed 4-6 (1-1, 0-3, 1-1, 2-1)

32′ A BVSC már semmit nem akar a meccstől, kidobják oldalra a vendégek. Még tíz másodperc, Manhercz Ádám bejátssza centerbe, de ebből nincs már helyzet – harmadjára sem sikerült, ezúttal is nyer a BVSC a Szeged ellen, ezzel nagy lépést tesz az ötödik hely megszerzését illetően, és nehéz helyzetbe hozta magát a Szeged a folytatást tekintve.

32′ Meixner még véd egyet, de az utolsó percben kisebbfajta csodára lenne szükség a Szegedtől: kiállítás, Ambrust küldik ki, de nem tud ziccerbe kerülni a Szeged, ezzel eldőlt.

no images were found

31′ Török átlövése a felső lécet súrolva megy fölé, kimarad a fór, ezzel nyílt marad a meccs. Magas Sántának a bejátszás centerbe, ketten is biztosítottak rajta.

30′ Megint kiállítás, Kovács Péternek is a harmadik. Manhercz Krisztián vállalja el, ha nem is sokkal, de elkerüli lövése a kaput. Chilkót is kiállítják, egyből időt kér a BVSC – ez is sokat nyomhat a latban a végeredményt tekintve.

29′ Chilkó keresztpasszát lehúzza Kovács Péter, fel is hördül a publikum, nincs gól a fórból. Kontra, egy újabb esély a Szeged előtt!

29′Kiállítás, hiába könyörögnek a vendégek játékosai, Pásztor is kipontozódik. Időt kér Varga Péter – kulcsfontosságú támadás jöhet.

no images were found

28′ Palotást kiállítják, neki az első hibája: érkezik a keresztpasszra Török a hosszú kapufánál, és bepattintja, újra kettővel vezet a BVSC, 4-6.

27′ GÓÓÓL! Pellei veszi remekül észre a helyet, és pontos is a lövést, 4-5! Csak egy a különbség!

26′ Meixner véd remekül Létay átlövése után, majd Szabó Bendegúz pontozódik ki, de Sánta Györkébe vágja a ziccert.

25′ GÓÓÓL! Chilkónak kevés ideje volt már, de jobbról bevágta Györke feje fölé, 3-5! Így kell kezdeni, és még bármi lehet!

25′ Az utolsó ráúszást megnyerte Manhercz Krisztián.

III. negyed 2-5 (1-1, 0-3, 1-1)

24′ Jó a blokk hátul, Meixner még ellövi távolról – még egy tized másodperc maradt, Györke már nem csinál vele semmit. Háromgólos hátrányból várhatja az utolsó nyolc percet a Szeged – hiba nélküli negyed kell!

24′ MEIXNER! Szép védés tőle Szabó Bence lövésénél, és így még jöhetünk a mínusz kettőért! Szép bejátszás, de Varga II Zsolt kapáslövése elmegy a kapu mellett.

no images were found

23′Kiállítás, Sedlmayer második hibája. Ez is kapufa, Pásztor zörgeti meg kintről a keresztlécet, de marad a BVSC-nél.

23′ Zsigri gyorsan válaszol egy centerből behúzott kapásgóllal, remekül vágta be a rövidbe, 2-5! Így még lehet remény!

22′ Elsőre kicsúszik Czigány kezéből is, de visszakerül a jobb oldalra Csapóhoz, aki Meixner keze alatt megint belövi, 1-5. Van innen visszaút?

22′ Sedlmayer nem tudja bejátszani, kicsorog a kezéből, időt kér a BVSC, hiszen Kiss Csabát kiállítják, neki pedig ez a harmadik, így neki véget ér a meccs.

21′ Kiesik Kiss Csaba kezéből a labda, így megszerzik a vendégek. Nem tudnak vele azonban mit kezdeni, Sedlmayer jól védekezik megint.

20′ Ez most pontatlan, jöhet a BVSC. Ambrus megkapja centerben a bejátszást, egyből lő, de fölé.

19′ Letelik a fór, nincs gól ebből sem – Pellei elvállalja, de Györke odaér a jobb kapufa mellé, maradhat még nálunk.

no images were found

18′ Csapó is elvállalja távolról, ez a bal kapufa tövéről csattan vissza. Györke véd megint, elképesztő, amit bemutat ma! Miénk a labda a sarokban, majd páros kiállítást ítélnek, Sedlmayer és Pásztor megy ki. Ez is kiállítás, Kovács Péter faultol centerben – időt kér Varga Péter!

18′ Czigány lő jócskán fölé kintről. Palotás is pattintja, de pont Györkét találja el a kapu közepén.

17′ Sedlmayer pattintott távoli lövését üti ki Györke, jöhetünk a sarokból. De csak eddig, kontrát ítélnek.

17′ A harmadik sprintet Sedlmayer Tamás nyerte.

II. negyed 1-4 (1-1, 0-3)

16′ Kiállítás, Sánta harcol ki egy újabbat, majd a blokk után Manhercz Krisztián hiába lő a kapuba, ez már időn túl volt. Innen pokoli nehéz lesz felállnia a nagyszünet után a Szegednek, ráadásul ezzel a Györkével szemben rendesen meg is kell izzadnia.

no images were found

15′ Czigány átlövése száll el a keresztléc mellett. Chilkó centerezése után kicsúszik Kiss Csaba kezéből, megpróbálja csavarból, de ez pont Györkét találja el. Sőt, ami nagyobb gond, Török bevágja kintről, 1-4.

14′ Egy távoli ejtés Létaytól, de ez a kapu tetején landol – nem volt rossz elképzelés. Újabb esély a zárkózásra: Manhercz Krisztián megveri emberét, ki is állítják Csapót: Chilkó lóbál, de elakad a lövése Györkében!

14′ Megint kapufa, most Sedlmayer is a felső lécet találja el a blokkok mellett fórból.

14′MEIXNER! Kellett a bravúr tőle Nagy vízre pattintott lövése után – kiállítás a BVSC-ből, Ambrus megy ki, egyből időt is kérünk.

13′ Györke megint véd, egyelőre megbabonázta a szegedieket! Varga II Zsolt küzd centerben, de ketten elsodorják, és megszerzik a labdát.

12′ GYÖRKE MEGFOGJA! Elkapta a ritmust a BVSC kapusa, kivédi a bal alsóba tartó lövést. Jöhetünk azonban a sarokból, de kontra után már a BVSC támad, Kovács Péter pedig üresen marad középen, és behúzza a bal alsóba, 1-3 – először alakul ki kétgólos különbség a meccsen.

11′ Kiállítás itt is, fórból kell a gól: Manhercz Krisztián lövését Györke bravúrral kitolja! Marad nálunk a labda, ez viszont már büntető, Sánta Dániel harcol ki egy ötöst!

no images were found

11′Kiállítják Kiss Csabát, neki ez már a második hibája. Sánta éri be Kovács Pétert és lelopja a kezéről, mielőtt lőni tudna, bravó!

10′Jó a blokk Chilkótól is a túloldalon, majd ő akaszkodik össze a félpályán Nagy Sándorral, kontrát ítélnek. Czigány Meixner hóna alatt, teste mellett lő a kapuba igen kiszorított szögből, 1-2.

9′Ebből nem tud most helyzetig jutni a BVSC, majd Pellei lövését blokkolják középen.

9′A második ráúszást megnyeri Török, ezzel eldőlt, hogy nem tudunk gólt lőni a fórból, ami maradt az első negyedből.

I. negyed 1-1

8′ Pellei lövését tolja ki Györke a keresztléc elöl – támadhatunk tovább, gyakorlatilag végig a negyedben. Kiállítás, Sánta harcolja ki – de már nincs időnk lőni, csupán egy másodperc maradt, ez a negyed vége. Nem ígérkezik könnyebbnek ez a meccs sem, mint az idénybeli eddigi BVSC elleni meccsek.

8′ Nem tudunk belőle gólhelyzetig jutni, visszaszerzi a BVSC. A bejátszásnál nem tudja megjátszani a labdát Kovács Péter, a Szegedé a labda: 39 másodperccel a negyed vége előtt időt kér Varga Péter.

no images were found

7′ Kiállítás, Kiss Csabánál a hiba. Manhercz Ádám remekül védekezik most, megszerezzük a labdát!

6′ Kontra a BVSC-nél is, jöhetünk a vezetésért. Kiss Csaba lő középről, de Györke közreműködésével ez is a lécen köt ki. Maradhat a Szegednél, de ebből sincs gól.

6′Kiállítás, Czigány megy ki – rögtön ott is az egyenlítés, Kunac egy pillanat alatt lőtt Györke kapujába, 1-1!

5′MEGINT KAPUFA! Nincs eddig szerencséje a ContiTechnek, Manhercz újabb lövése csattan a lécen.

4′ Létay lőtte el a fórt végül, de remekül zárt most a Szeged hátul, nem volt igazán jó lövőhelyzet.

4′ Török fogja meg Sántát centerben, majd kiállítják Manhercz Krisztiánt – rögtön időt kér a BVSC.

3′ Chilkó átlövése zúg el Györke kapuja előtt keresztbe. Meixner mutat be egy fontos védést.

3′Újabb kontra, most Sántára fújják a sporik. Ez komoly ziccer volt, Ambrus maradt egy pillanatra őrizetlenül a kapu előtt, de jól jött ki Meixner, és nem tudta már átejteni a kapust.

no images were found

2′ Kontrát fújnak most, jöhet újra a BVSC. Létay lóbái után ballal visszahúzza a bal sarokba, 0-1.

1′ Csak az oldalhálóban köt ki Török lövése a túloldalon az első vendégakció végén.

1′ A felső lécre lő az első szegedi támadás végén Manhercz Krisztián.

1′ A Szeged nyeri az első ráúszást.

16.27 – Köszöntjük olvasóinkat a sportuszodából! A szegedi játékosok saját kedvenc zenéikre melegíthettek a sorsdöntő párharc első meccsén: fontos lenne, hogy az ötödik helyért vívott csatában jól kezdjen a ContiTech Szeged Diapolo. Szépen megtelt a lelátó is a jó időben, minden adott egy remek meccshez!

A mérkőzés 16.30-kor kezdődik!

A találkozó elé

Mindkét szezonbeli meccsét elvesztette a ContiTech Szeged Diapolo a BVSC ellen, ezt a sorozatot azonban meg kell törnie Manhercz Krisztiánéknak annak érdekében, hogy jövőre is nemzetközi mérkőzéseket játszhassanak. Az ötödik helyért vívott párharc győztese ugyanis játszhat az Euro Kupában, míg a vesztes számára csak a hazai küzdelmek maradnak. A Szeged a Szőnyi úton, és hazai medencében is három góllal kapott ki a BVSC-től, azonban remélhetőleg a nyitott sportuszoda közönsége, amely ingyen tekintheti meg a szombati derbit, segíteni fog majd abban Varga Péter együttesének, hogy előnybe kerüljön a párharc első meccsén.

Előző sztori

NGM: mindenki nyerhet az elektromos járművek elterjedésével

Következő sztori

Kósa Lajos: házszabálytól való eltérést kezdeményez a Fidesz