Vízilabda: Kiss Csaba: nem történhet meg negyedszer!

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

tiszavirag-bvsc009kf

Harmadjára is vereséget szenvedett a BVSC-től a ContiTech Szeged Diapolo: a szombati meccset követően Varga Péter együttese lépéshátrányba került az ötödik helyért vívott párharcban, így amennyiben szerdán nem tud nyerni a fővárosban, akkor véget ér számára a szezon, amelyet a hatodik helyen zár. A sorsdöntő meccs előtt Kiss Csabát, a szegediek csapatkapitányát kérdeztük.

Harmadjára sem sikerült a ContiTech Szeged Diapolónak legyőznie a BVSC-t: a Tisza-partiak az alapszakasz mindkét meccsén vereséget szenvedett a zuglóiaktól, majd legutóbb, szombaton az ötödik helyért vívott párharc első mérkőzésén sem tudta két vállra fektetni ellenfelét, így elvesztette pályaelőnyét, és szerdán győzelmi kényszer alatt ugorhat majd medencébe – a két nyert meccsig tartó párharc második meccsén nyernie kell Meixner Marcelléknek, különben nem indulhatnak az Euro Kupában, ami az ötödik hellyel járna. A szombati meccsen egy fontos embere nélkül játszott a csapat, hiszen Lukas Seman hárommeccses eltiltása miatt a teljes párharcot kénytelen kihagyni, azonban ennek ellenére is megvolt az esélye a Szegednek a győzelemre, nem egyszer a kapufát találták el támadásaik végén, és gyakorlatilag eltüntette négygólos hátrányát az utolsó negyedben.

„Megint megfricskázott minket a fővárosi alakulat. Lukas hiányára nem lehet fogni ezt a vereséget, mert azokat a kiállításokat, amiket Lukas szokott szállítani, azt most hatványozottan hozta Sánta Dani, aki emberfelettit nyújtott középen, 14 emberelőnyünk volt. Ezeknek a kihasználásával voltak komoly gondjaink, a játék többi elemében nem nőtt fölénk a BVSC. Rengeteg helyzetet alakítottunk ki, sok ilyenből kiállítást kaptunk, de ezeket nem tudtuk gólra váltani. Az emberelőnyös támadásunk volt a rákfenéje ennek a meccsnek, hátul rendben voltunk, a hat kapott góllal nekünk mérkőzést kellene nyerni. A négy dobott gól viszont elfogadhatatlan, erre kell összpontosítanunk. A hátul záró reteszt meg kell tartanunk, de elöl sokkal agresszívabbnak és kreatívabbnak kell lennünk emberelőnyben” – összegezte a BVSC elleni első meccs tapasztalatait Kiss Csaba, a ContiTech Szeged Diapolo csapatkapitánya.

tiszavirag-bvsc010kf

A két csapat egymás ellen vívott harmadik meccse is zuglói sikerrel zárult: rendre szoros meccseken nyertek Török Béláék, szerdán viszont nincs más opciójuk a szegedieknek, csak a győzelem, ellenkező esetben véget ér a szezon számukra, és nem indulhatnak a következő idényben a nemzetközi porondon. „A matematika nem hazudik, három meccsből három vereség a mérlegünk ellenük, én mégis azt mondom, hogy ez a BVSC nem jobb nálunk. Úgy néz ki, nem fekszik nekünk az ő stílusuk, de le kell és le is tudjuk őket győzni. Megnéztük videón, hogy mik voltak azok a hibák, amiket elkövettünk, remélem, hogy szerdán ezeket nem fogjuk, és akkor magunk javára tudjuk fordítani ezt a párharcot, vissza tudjuk szerezni a pályaelőnyt, más nem is lehet a célunk, ezért utazunk Budapestre szerdán” – fogalmazott az Európa-bajnok pólós.

Az idei szezon a válogatott programja miatt több nagy szünettel zajlott: nem egyszer hetekre állt le a bajnokság, ami nem állította könnyű feladat elé a csapatokat. „Lehúztam már néhány szezont, de ilyenben még nem volt részem, hogy ilyen szünetekkel szét legyen szabdalva a bajnokság, megnehezítve ezzel a csapatoknak a meccsben maradást, illetve az edzők dolgát, akiknek folyamatosan ki kell találni, hogy mit csináljanak: alapozást, vagy csak szinten tartást, vagy ne is nyúljanak a csapathoz. Ez edzőként is borzasztó nehéz feladat lehetett minden csapatnál, itt pedig azok a nüanszok dönthetnek, hogy ki tudott jobb formában maradni vagy lendülni, ki az, aki a végén jobban tud koncentrálni. Remélem, hogy szerdán mi leszünk ezek” – fejtette ki a kényszerszünetek kapcsán Kiss Csaba.

Az eddig lejátszott BVSC elleni meccseknek kulcsszereplője volt a zuglóiak kapusa, Györke Zsolt: legutóbb szombaton is extrát nyújtott a hálóőr, 78%-os védési mutatót produkált, 18 lövésből mindössze négyet nem tudott hárítani, így nagyban hozzájárult csapata győzelméhez. „Nem gondolom, hogy külön kell rá készülnünk, ő egy olyan kapus, aki könnyen el tudja kapni a fonalat, de ahogy elkapja, úgy gondolom olyan könnyen el is tudja veszíteni. Láttuk azt a meccset, amikor a Vasastól 17 gólt kapva szenvedtek vereséget, őt is ki lehet lukasztani. Ahogy ő elkapja a fonalat, mi is elkaphatjuk azt szerdán a lövéseinket illetően, nem szabad azzal foglalkoznunk, hogy ellenünk általában jól véd. Variálni kell a lövőrepertoárunkat, és akkor úgy gondolom, nem lehet probléma. Nagyon fontos lesz, hogy hogy kezdünk, nem szabad engednünk, hogy meglépjen a BVSC, nekünk kell diktálnunk az iramot, meg kell mutatnunk, hogy nem fordulhat újra elő az, ami már háromszor előfordult ebben a bajnokságban” – tekintett a szerdai meccsre Kiss Csaba.

Előző sztori

Labdarúgás: elérte a célját első felnőtt idényében Kecskés Ákos

Következő sztori

Ultimate frizbi: ismét összemérték a tudásukat a szegedi középiskolák + FOTÓK