Közélet

Több mint kétmilliárd forintért sportuszoda épül Szekszárdon

Több mint kétmilliárd forintért sportuszoda épül Szekszárdon

2016. május 25., szerda
Több mint kétmilliárd forintért sportuszoda épül Szekszárdon

Több mint kétmilliárd forintos ráfordítással 25x33 méteres medencét magában foglaló sportuszoda épül Szekszárdon a Modern városok program keretében - jelentette be a város polgármestere szerdán a tolnai megyeszékhelyen, sajtótájékoztatón.

Ács Rezső

(Fidesz-KDNP) elmondta: feltételes közbeszerzési eljárást indítanak a létesítmény kivitelezésére, amíg az állami támogatás megérkezik az önkormányzathoz. Az új uszoda becsült költsége 2,3 milliárd forint, és a 2017-es tanévkezdésre készülhet el - tette hozzá.

Csillag Balázs

, a Szekszárdi Sportközpont Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója ismertette: a 2426 négyzetméter alapterületű sportuszoda a szekszárdi élményfürdő területén épül meg. A 25x33 méteres, úszásra és vízilabdára alkalmas medence mellett egy 8x16 méteres oktatómedence, edzőterem, szauna és 138 fős lelátó is készül; az épület 276 néző befogadására lesz alkalmas. Szekszárdon 2015-ben statikai okokból bezárták a város 1970-es években épült, 12x33 méteres medencét tartalmazó uszodáját, azóta egy ideiglenesen lefedett medencét használhatnak a szekszárdi úszók. A 34 ezer lakosú városban száz gyerek, fiatal úszik, vízilabdázik igazolt sportolóként, kétszázan vesznek részt az egyesületek úszóprogramjaiban, és mintegy ezer diák a kötelező iskolai úszásoktatásban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.