V. Szilágyi Árpád: “Tiszta vizet szeretnék a szökőkútba”

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

sajttaj_szokokut01_gs

A Délmagyarország napilapban megjelent “Szeged nem igényel társadalmi felajánlást” című cikkben írtakra válaszul juttatott el portálunkhoz tiltakozó levelet v. Szilágyi Árpád, a Szegedi Hagyományőrző és Városképvédő Egyesület elnöke. Az írást az alábbiakban változtatás nélkül közöljük!

“Tiszta vizet szeretnék a szökőkútba”

A Móra Ferenc Múzeum előtti szökőkúttal kapcsolatosan a Délmagyarország című napilapban több cikk jelent meg, amely arról tanúskodik, hogy a szökőkút tervezése körül nincs minden rendben, tisztázatlan, titokzatos szökőkútpályázatok látnak napvilágot.

Ennek tisztázása végett tisztelettel felkérem Botka László polgármester urat, hogy azonnali hatállyal szíveskedjen vizsgálatot indítani a kialakult átláthatatlan kétes ügylet miatt.

Ezzel egy időben felkérem Nagy Sándor alpolgármester urat arra, hogy a Délmagyarország napilapban, valamint nagy nyilvánosság előtt /Szegedi Közéleti Kávéház vagy lakossági fórum/ nyilatkozzon, hogyan képzelte el a szökőkút megvalósítását, és mikor adott megbízást annak megtervezésére. Hogyan egyezett meg Kószó József építész szakíróval, és miért kerülte meg, hiszen 2015-ben már komoly tárgyalásaik voltak, valamint 2016-ban már a szökőkútra 4 tervdokumentációt adott le a tervező azzal, hogy a lakosság válassza ki a legmegfelelőbbet. Ennek ellenére mégis a Tér és Forma Szeged Építésszervező Kft. látványterveit választotta az alpolgármester s ez került leközlésre a Délmagyarországban. Ismételten kérem alpolgármester urat, hogy tisztázza ezt a kínos ügyet.

Örömmel venném, ha a tisztelt Önkormányzat Városrendezési, Területfejlesztési és Tulajdonosi Bizottság, valamint a Kulturális Bizottság és a képviselőt-testület tagjai is állást foglalnának, hiszen a Móra Ferenc Múzeum előtti térség nem a Szegedi Önkormányzat kizárólagos tulajdona, hanem „nemzeti kincsünk”, aminek önmegvalósító népszavazással tervkiválasztással történő átalakításra az önkormányzatnak nincs joga.

v. Szilágyi Árpád elnök, városvédő polgár

Előző sztori

Szegeden zárja debütáló turnéját a Leander Kills

Következő sztori

Labdarúgás: középpályása szerint a HFC-nek tanulnia kell a szezonbeli hibákból