Írjon nekünk
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv

Bulvár

Szegeden zárja debütáló turnéját a Leander Kills

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szekerestamas.jpg

Megjelent:

Leander_Kills

A Hot Beaver és a Dystopia társaságában lép fel az IH-ban június 3-án Köteles Leander zenekara, a koncerten szinte a teljes Túlélő lemezt is eljátsszák majd.

„A turné érdekes és különleges abból a szempontból, hogy ez a Leander Kills formáció első országos köre, ugyanis most tavasszal indult el a zenekar, és itt fogjuk lezárni a tavaszi körutat. A Leander Kills legújabb, egyben első lemezét fogjuk eljátszani, és persze néhány Leander Rising dalt is hallhat majd a közönség” – mondta el hírportálunknak Köteles Leander, a banda énekes-basszusgitárosa.

A Leander Kills leginkább a nagysikerű, ám tavaly feloszlott Leander Rising utódzenekaraként ismert, az együttes – ha nem is teljes mértékben, de mindenképp hasonló – folytatása Köteles Leander munkásságának. „A banda úgy alakult, hogy a másik zenekaromban, az Amigodban (ahol a nyolcvanas évek popját keverjük rock elemekkel) zenélünk együtt Czifra Miklóssal, akivel régóta beszéltük már, hogy kellene valami metálosabbat is csinálni, így amikor feloszlott a Leander Rising, egyértelmű volt, hogy ő lesz az egyik gitáros” – mesélt a Leander Kills megszületéséről a frontember. „Jankai Valentint, a Blind Myself dobosát a közös Blind Myself-Leander Rising turnékon ismertem meg, így az ő részvétele is kézenfekvő volt, a másik gitárost viszont kerestük még. Végül Bodor Mátéra (Alestorm, Wisdom) esett a választás, akivel szintén régóta terveztük, hogy egyszer zenéljünk együtt, így elég gyorsan összeállt a Leander Kills legénysége” – folytatta a zenész.

A Leander Kills nem vesztegette az idejét: a csapat „Túlélő” címre keresztelt debütáló albuma idén márciusban jelent meg. Ebben komoly szerepet játszott az, hogy a Leander Rising pályájának végjátékában Köteles Leander az ez iránti bánatát egy szólólemezben kívánta megtestesíteni, így már a búcsúturné előtt megkezdődött a lemez írása, így született meg ilyen hamar a Leander Kills első korongja. A Túlélő erősen nyitott, első helyen szerepelt a hivatalos albumeladási listán, a digitális felületeken is éppen csak, hogy lecsúszott az első helyekről, és a lemez húzódalai is nagy közönség-kedvencekké váltak a koncertek tanúsága szerint. A banda természetesen nem áll le a munkával a turné végén: Köteles Leander elárulta, hogy most készül a Leander Kills egyik legnagyobb szabású klipje a Madár című dalra; emellett hamarosan érkezik majd egy klasszikus zenei videó is, illetve tervben van még egy négyszámos angol nyelvű EP, de kimondottan a szegedi közönség számára is készül még meglepetéssel a zenekar.

A Leander Kills nem egyedül veszi be Szegedet, vele tart a turné állandó vendége, a Hot Beaver is, a fővárosi négyes stoner – desert rock muzsikájával méltó felvezetése lesz az estének.

A stoner hódok mellett a turné minden állomásán egy helyi zenekar is színpadra áll, a Napfény Városa esetében ez az együttes nem más lesz, mint a Dystopia, amely nem mindennapi módon jutott ehhez a lehetőséghez. „A Leander Kills – Hot Beaver turné során minden helyszínen egy-egy helyi zenekarnak is lehetőséget biztosítanak a szervezők a fellépésre. Ezt a Facebook eseményen belül egy szavazással lehetett eldönteni, be kellett linkelni egy klipet, és akikre a legtöbb like érkezett, azok közül választottak a szervezők. Nos, Szegeden mi jutottunk ehhez a lehetőséghez, aminek nagyon örülünk, és innen is nagyon szépen köszönjük az embereknek, hogy szavaztak ránk! Jó lehetőségnek tartjuk ezt, mert úgy érezzük, hogy egy ilyen fellépéssel csak szélesíthetjük a közönségünket” – tudtuk meg a szegedi bandától. A Dystopia a lehető legintenzívebb műsorral igyekszik kitölteni játékidejét. A mostani repertoárba bekerült egy teljesen új, még nem rögzített szerzemény, amit ez idáig még talán csak 2-3 alkalommal halhatott a közönség, azonban most is mindenképp szeretné ezt eljátszani a zenekar, mivel egy igen jól sikerült tétel született. A többi terén csak a szokásosat ígéri a Dystopia: dallamos, mégis lendületes metalkoncertet, ahol a zenekar a szívét-lelkét beleadja, mert imádják ezt csinálni.

„Jöjjenek el a koncertre, nézzék meg az előzenekarokat is, mert nem fognak csalódni, a Hot Beaver is egy remek banda, és bennünk se fognak csalódni. Aki pedig nem tudja egyelőre hova tenni a Leander Kills-t, de szerette a Leander Rising-ot, annak is ott a helye, hiszen úgy érzem, hogy ez a zenekar, ha nem is nyílegyenes, de folytatása annak, amit ott elkezdett. Ne csak egy koncert legyen, hanem egy közösségi esemény, amiről aztán később beszélgetni lehet. Mi is ezzel a buliva zárjuk a tavaszi szezont, tehát jó lenne jó emlékekkel nekimenni a nyárnak” – üzeni előzetesen a közönségnek Bajusz Péter, a Dystopia basszusgitárosa. A szegedi együttes sem tétlenkedik a koncertezés mellett, rövid időn belül tőlük is várható egy újdonság. „Az idő, illetve annak hiánya nagy úr, de most tervben van még a Way to Unfold egyik dalára egy videoklip, valamint folyamatosan íródnak az új dalok, amiket mihamarabb szeretnénk kiadni valószínűleg egy EP formájában még ebben az évben. A koncertek is most rendre jól sikerülnek, jó hangulat van a csapaton belül, lendületben vagyunk, most nem szabad megtorpanni” – közölték.

A Dystopia-Hot Beaver-Leander Kills hármas koncert június harmadikán, pénteken 19 órai kapunyitással veszi kezdetét az IH Rendezvényközpontban, további információk a Facebookon találhatóak.

Bulvár

Megszületett Balogh Zsolt kislánya

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szekerestamas.jpg

Megjelent:

Szerző:

A MOL-Pick Szeged játékosa a Facebook-oldalán osztotta meg az örömhírt.

Tovább olvasom

Hírzóna

Vontatóba rongyolt az autó, a sofőr meghalt

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szekerestamas.jpg

Megjelent:

Szerző:

Vontatóval ütközött az autó ennyi maradt belőle. echo adrotate_group(27);

Tovább olvasom

Bulvár

Ötvenéves frontemberét ünnepli a Tankcsapda!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szekerestamas.jpg

Megjelent:

Szerző:

Ünnepi tankdübörgés!

Tovább olvasom

Aktuál