Írjon nekünk

Sport

Sportolásra ösztönözné a gyerekeket a Szegedi Sport Kisokos

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

sport_kisokos

Májusban, az elsőtől az ötödik osztályos általános iskolások körében kezdik el terjeszteni a Szegedi Sport Kisokost: a közel 50 sportegyesületet bemutató kiadvánnyal szeretné a város felhívni a fiatalok figyelmét a sportos életmódra.

Ahogy azt a Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság elnöke, Joób Márton korábban jelezte, májusban kezdik el terjeszteni a Szegedi Sport Kisokost. A városban fellelhető sportegyesületek legfontosabb információit összegyűjtő füzetet 10 ezer példányban adja ki a Sport és Fürdők Kft., a hónap során pedig az összes szegedi általános iskola elsőtől ötödik osztályos tanulójához, vagy azoknak szüleihez eljuttatnák a kisokost, főképp a szülői értekezletek keretein belül. Ahogy azt a szerdai sajtótájékoztatón Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármester elmondta, hiánypótló mű keletkezett ezzel a kiadvánnyal, amellyel azt szeretnék elérni, hogy a gyerekek minél hamarabb találkozzanak a sporttal, ezen információk, amelyeket pedig megtalálnak a kisokosban, megkönnyíthetik a saját és szüleik döntését is a megfelelő sportág kiválasztását illetően.

“Nagy öröm számunkra, hogy átnyújthatjuk ezt a kiadványt. Májusban minden szegedi általános iskola elsőtől ötödik osztályáig eljuttatjuk a szülői értekezletek alatt, ez lehetőséget biztosíthat arra, hogy mindenki megtalálja a maga számára legmegfelelőbb egyesületet. Vannak olyan klubok, amelyek nem kerültek most be, de az a tervünk, hogy évről-évre kiadjuk ezt a kisokost, amely így egyre bővebb és színesebb lesz” – mondta el a városházán megtartott sajtótájékoztatón Joób Márton. A kiadvány 47 egyesületet mutat be, elsőként a kiemelt klubok utánpótlását, így a MOL-Pick Szeged, a Szegedi Vízisport Egyesület, a Naturtex-SZTE-Szedeák, a Szegedi Vízipóló Suli, a Szegedi Női Vízilabda Egyesület, a Szegedi Tekézők Egyesülete, majd ezt követően sportáganként, abc sorrendben találhatóak meg az egyesületek utánpótlás csapatainak edzés infomációi, tagdíjai, elérhetőségei.

Joób Márton kifejtette, a kiadvánnyal határozott céljuk, hogy a gyerekek ne a virtuális világban éljék az iskola utáni életüket, hanem olyan közösségbe tartozzanak, ahol kitartásra és küzdeni tudásra nevelik őket, ugyanakkor tisztában vannak vele, hogy a szülők részéről nem könnyű megoldani a gyerekek sportolását, de biztos abban, hogy olyan alapokat tudnak megszerezni a gyerekek a sport által, amely később is segíthetik őket életútjuk során. A jövőbeli tervekkel kapcsolatban elmondta, elképzelhető, hogy a későbbiek folyamán a nagycsoportosok között is terjeszteni fogják majd a kisokost.

Horváth András, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. igazgatója hozzátette, komoly együttműködés folyik a sportbizottság és a városi cég között, amely nem csak a létesítmények használatában, hanem a rendezvények szervezésében is megmutatkozik, utóbbiakban új elemek is megjelennek, hiszen már országos sportrendezvények is megjelennek Szegeden. Ezt tovább szeretnék bővíteni, ezért visszakerül a város sportéletébe a félmaraton, illetve a tavaly a Szeged napjához kapcsolódóan életre hívott sárkányhajó fesztivált is megrendezik idén. A tavaly nagy sikerrel megrendezett Kihívás napja idén nemzetközi versennyé avanzsálódik, hiszen Szegednek egy izraeli és egy ukrán várossal kell majd megmérkőznie, a tervek szerint jövőre ezt a testvérvárosokkal közösen rendeznék meg.

A Szegedi Sport Kisokos az utolsó oldalon a tavaly mintegy 4-5 ezer embert megmozgató szegedi sporttoborzóra hívja fel a figyelmet: az idén június 11-én esedékes rendezvényen minden sportegyesülettel találkozhatnak az Auchan parkolójában, amely megjelent a kiadványban.

Sport

A PSG és Stas Skube is Szegedre jön a csoportkörben

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A PSG és a Flensburg ismét Szegedre látogat, visszavághat Pick a Vardarnak.

Tovább olvasom

Sport

Délután kézilabda BL-sorsolás – jön az új lebonyolítás

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Szinte minden változik a Bajnok Ligája lebonyolításában,az  állandóságot a csapatok és a négyes döntő jelenti.  echo adrotate_group(27);

Tovább olvasom

Sport

Zsótér Donát távozik Újpestről

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A szegedi születésű támadó középpályás szerződése lejárt, klubja pedig nem hosszabbított.

Tovább olvasom

Aktuál