Rögbi: történelmi siker lehetősége előtt a szegedi Gorillák

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

gorillak_rc_rogbi

A hétvégén Kecskeméten minden idők legérdekesebb Rugby Final4 mérkőzései következnek a hazai bajnokságban. A szegedi Fit World SE Hungarosun Gorillák RC fennállása legjobb eredményét érheti el, ha győzni tud a bronzmérkőzésen. Ebben a 13 szoros magyar bajnok Esztergomi Vitézek Suzuki RC csapata igyekszik majd megakadályozni.

A Gorillák elszántak, felkészültek és a támogatók segítségével nagyon nyugodt körülmények között tudtak készülni a mérkőzésre. Az esemény komolyságát jelzi, hogy az új mezüket, amely kifejezetten a csapat számára készült, ezen a mérkőzésen mutatják be.

Debreczeny Dénes csapatvezető elmondása szerint a szegedi játékoskeret közel teljes, habár két sérült is akad, ugyanis Kálmán Benedek és Baranyi Bence nem tudja vállalni a játékot. A csapat erejét és összetartását jelzi azonban, hogy a sérültek helyére a keretbe azonnal két korábbi játékos, Kovács Henrik és Mohai Sándor is visszatért. Mindketten korábbi korosztályos válogatottak, így egyikük sem vészmegoldás, sőt, Kovács lendülete, valamint Mohai higgadtsága kifejezetten megerősíti a gárdát.

A tolongás bombaerős lesz ezen a mérkőzésen, remek az arány a rutinos és a fiatal játékosok között. A rögzített szituációkban biztosan fel tudja őrölni az ellenfelet és a gyors nyílt játékhoz is minden lehetőség adott. A bedobások nem okozhatnak problémát, hiszen három ugrójátékos is szerepel a kezdőcsapatban Prágai András, Kovács Márk Manó és Fábián Gábor személyében.

A bronzmeccs 15 órakor kezdődik a Széktói Stadionban

Ami pedig a bajnoki döntőt illeti, a finálé a lehető legjobban alakult ebben az évben a legtöbb hozzáértő véleménye szerint. A Kecskeméti Atlétikai és Rögbi Klub otthon szeretné ünnepelni első bajnoki címét, ami nagyon nehéz lesz a szintén első bajnoki címét megnyerni szándékozó Bp. Exiles RC csapata ellen. A két együttes az elmúlt két évben szintén résztvevője volt a döntőnek, azonban mindkét esetben az Esztergomi Vitézek emelhette magasba a bajnoki kupát. A két csapat tehát hatalmas csatát fog vívni.

A bajnoki döntők mellett utánpótlás és női rögbi mérkőzések teszik színessé az egész napos programot, amelyekben szintén több korosztályos szegedi rögbi csapat is érdekelt.

A Riska Rugby Fieszta Bajnoki Döntő programja (május 28., szombat – Kecskemét, Széktói Stadion):

Sportprogramok:

2-es pálya:
10 órától – női olimpiai rögbi bajnokság záró fordulója
3-as pálya:
10 órától – diáktorna U10, U12, U14 korosztályokban
4-es pálya:
10 órától – utánpótlás olimpiai rögbi torna U16 és U19-es korosztályokban
16 órától – öregfiúk mérkőzés
Centerpálya:
15.00 – bronzmérkőzés
16.30 – diákolimpia döntő eredményhirdetés
17.15 – női mérkőzés
18.00 – BAJNOKI DÖNTŐ MÉRKŐZÉS

Nagyszínpadi programok (Széktói Stadion melletti Olimpia utca lezárt útszakasz):

15.00 – Csepregi Éva gyermekkoncert
21.00 – Children of Distance koncert
22.30 – utcabál – Dj Dominique

Default thumbnail
Előző sztori

Emberbarát Alapítvány: egyre fiatalabbak drogoznak rendszeresen

Default thumbnail
Következő sztori

Kiírták a szegedi fedett uszoda tervpályázatát

Legutóbbi hasonló cikkek