Sport

Rögbi: történelmi siker lehetősége előtt a szegedi Gorillák

Rögbi: történelmi siker lehetősége előtt a szegedi Gorillák

2016. május 27., péntek
Rögbi: történelmi siker lehetősége előtt a szegedi Gorillák
gorillak_rc_rogbi

A hétvégén Kecskeméten minden idők legérdekesebb Rugby Final4 mérkőzései következnek a hazai bajnokságban. A szegedi Fit World SE Hungarosun Gorillák RC fennállása legjobb eredményét érheti el, ha győzni tud a bronzmérkőzésen. Ebben a 13 szoros magyar bajnok Esztergomi Vitézek Suzuki RC csapata igyekszik majd megakadályozni.

A Gorillák elszántak, felkészültek és a támogatók segítségével nagyon nyugodt körülmények között tudtak készülni a mérkőzésre. Az esemény komolyságát jelzi, hogy az új mezüket, amely kifejezetten a csapat számára készült, ezen a mérkőzésen mutatják be.

Debreczeny Dénes

csapatvezető elmondása szerint a szegedi játékoskeret közel teljes, habár két sérült is akad, ugyanis

Kálmán Benedek

és

Baranyi Bence

nem tudja vállalni a játékot. A csapat erejét és összetartását jelzi azonban, hogy a sérültek helyére a keretbe azonnal két korábbi játékos,

Kovács Henrik

és

Mohai Sándor

is visszatért. Mindketten korábbi korosztályos válogatottak, így egyikük sem vészmegoldás, sőt, Kovács lendülete, valamint Mohai higgadtsága kifejezetten megerősíti a gárdát. A tolongás bombaerős lesz ezen a mérkőzésen, remek az arány a rutinos és a fiatal játékosok között. A rögzített szituációkban biztosan fel tudja őrölni az ellenfelet és a gyors nyílt játékhoz is minden lehetőség adott. A bedobások nem okozhatnak problémát, hiszen három ugrójátékos is szerepel a kezdőcsapatban

Prágai András

,

Kovács Márk Manó

és

Fábián Gábor

személyében. A bronzmeccs 15 órakor kezdődik a Széktói Stadionban Ami pedig a bajnoki döntőt illeti, a finálé a lehető legjobban alakult ebben az évben a legtöbb hozzáértő véleménye szerint. A Kecskeméti Atlétikai és Rögbi Klub otthon szeretné ünnepelni első bajnoki címét, ami nagyon nehéz lesz a szintén első bajnoki címét megnyerni szándékozó Bp. Exiles RC csapata ellen. A két együttes az elmúlt két évben szintén résztvevője volt a döntőnek, azonban mindkét esetben az Esztergomi Vitézek emelhette magasba a bajnoki kupát. A két csapat tehát hatalmas csatát fog vívni. A bajnoki döntők mellett utánpótlás és női rögbi mérkőzések teszik színessé az egész napos programot, amelyekben szintén több korosztályos szegedi rögbi csapat is érdekelt.

A Riska Rugby Fieszta Bajnoki Döntő programja (május 28., szombat - Kecskemét, Széktói Stadion):

Sportprogramok:

2-es pálya:

10 órától - női olimpiai rögbi bajnokság záró fordulója

3-as pálya:

10 órától - diáktorna U10, U12, U14 korosztályokban

4-es pálya:

10 órától - utánpótlás olimpiai rögbi torna U16 és U19-es korosztályokban 16 órától - öregfiúk mérkőzés

Centerpálya:

15.00 - bronzmérkőzés 16.30 - diákolimpia döntő eredményhirdetés 17.15 - női mérkőzés 18.00 - BAJNOKI DÖNTŐ MÉRKŐZÉS

Nagyszínpadi programok (Széktói Stadion melletti Olimpia utca lezárt útszakasz):

15.00 - Csepregi Éva gyermekkoncert 21.00 - Children of Distance koncert 22.30 - utcabál – Dj Dominique

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.