Rekordokat döntött a kecskésiek kakasfőző ünnepe + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kakasfozo_kecskes22_gs

Több mint száz bográcsban rotyogott a kakaspörkölt, sok százan látogattak ki a szeged-kecskéstelepi fesztiválra.

Ötödik alkalommal rendezték meg szombaton a kecskési kakasfőző fesztivált. A nagyszerű hangulathoz kiváló időjárás dukált, és a helyi művelődési ház udvarán mindenki jól érezhette magát, kicsik és nagyok egyaránt remekül szórakozhattak, kikapcsolódhattak, a mindennapok apró és nagyobb gondjait maguk mögött hagyva tölthettek együtt egy igen szép napot. Miközben a bográcsokban az ízletes pörkölt rotyogott, a családokat igazán színes rendezvénykínálat várta, hiszen kipróbálhatták erejüket, illetve ügyességüket például kötélhúzásban, kakasfuttatásban, íjászkodásban, egyéb sportversenyekben és – a felnőttek – sörivásban is. A kulturális programokról pedig a helyi művelődési ház igazgatója, Kollár József és a dorozsmai művelődési központ direktora, Hajdú Géza gondoskodott: fellépett mások mellett a Talent Énekstúdió és a Délikert Táncegyüttes is, de nem maradhatott el a térzene sem. A közös szórakozás egészen a késő estébe nyúlt.

“Az ötödik kecskési kakasfőző fesztiválunk már messze túlnőtte magát Kecskés István-telepet, hiszen 103 bográcsban főzték az ételt a résztvevők, közülük Budapestről is érkező indulók. Ez az ünnep hangsúlyozottan nem valamiféle verseny, hiszen mindenki szakácsunkat nyertesnek tekintjük. Az esemény filozófiája a kezdetek óta nem változott, stílszerűen fogalmazva ragaszkodunk a bevált recepthez: összejönni, együtt lenni, pörköltet főzni, szeretetben és barátságban adózni a kulináris élvezeteknek. A sikert bizonyítja, hogy évről évre egyre többen jönnek főzni vagy csak kóstolni és szórakozni” – összegzett a fesztivál egyik ötletgazdája, Nógrádi Tibor (Fidesz-L.É.T.) önkormányzati képviselő, aki a Cikér Egyesülettel és irányítójával, Csorba Ágnessel, valamint az Ábrahám Piroska vezette kecskési nyugdíjas egyesülettel közösen hozta tető alá az idei rendezvényt is.

no images were found

Előző sztori

Szeged a középkorban és ma – megtartotta második estjét a Polgári Platform + FOTÓK

Következő sztori

Éjszakai versenyen, hídépítésben és itinerezésben is kipróbálhatják magukat a Land Roverek szerelmesei