Közélet

Nyugdíjaskluboknak osztottak pénzt a városházán - de hová tűnt Botka László? + FOTÓK

Nyugdíjaskluboknak osztottak pénzt a városházán - de hová tűnt Botka László? + FOTÓK

2016. május 17., kedd
Nyugdíjaskluboknak osztottak pénzt a városházán - de hová tűnt Botka László? + FOTÓK
nyugdijas_klubok_tamogatasa008kf

A 10 millió forintos keretből 58 közösségnek jutott. Botka László végül nem jelent meg, Szentgyörgyi Pál alpolgármester helyettesítette.

Idén is ünnepélyes keretek között osztotta szét az önkormányzat idősügyi keretét. Eredetileg

Botka László

(MSZP) polgármester adta volna át a szál rózsát, s a mappát, amely a megítélt összeget tartalmazza. Így számoltak a Cserepes sori kereskedők és

Szabó Bálint

is, azonban a városvezető maga helyett alpolgármesterét,

Szentgyörgyi Pált

küldte, aki betegen, köhögve érkezett a nyugdíjasok közé. „Ünnep a mai nap, bárcsak többet tudnánk adni” – mondta

Joób Márton

(MSZP), a Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottságának elnöke, aki szívesen bográcsozik nyugdíjas klubok tagjaival. Szerinte más szervezetek is példát vehetnek a nyugdíjasok összetartásáról.

Idősebb Boros Gyula

arról tájékoztatta a SZEGEDma Hírportált, hogy a 10 millió forintos keretből 58 szervezetnek adtak pénzt. Létszám- és programarányosan osztották szét a pénzt, a legalacsonyabb összeg 85 ezer forint volt, a legmagasabb 280 ezer, a klubok, körök többsége 100-150 ezer között kapott támogatást. „Pusziljál már mög” – kérte az egyik szervezet képviselőnője Joóbot a rózsaszál és a mappa átadása közben. A veterán labdarúgók, a nyugalmazott igazgatók mellett még a Senior Fitness Egyesület képviselője is megjelent átvenni a pénzt. Könyvjutalomban részesült

Siket István

a nyugalmazott volánosok és

Veréb Györgyné

a volt vasutasok szervezetének vezetője. Kifelé menet, a városháza épülete előtt a tüntető Cserepes sori kereskedőkkel találkoztak az idősek. „Nyugdíjasok?” – kérdezte egy kis vietnámi kereskedőnő. Biccentés. „Hajrá nyugdíjasok!” – kiáltotta erre. Válasz azonban nem érkezett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.