Női futball: büntetőkkel kapott ki a SZAK a Feminától + FOTÓK, VIDEÓ

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

femina_szak_02

Csupán tizenegyesekkel maradt alul a Szegedi AK a Femina vendégeként a 7. helyért rendezett párharc első mérkőzésén.

A mérkőzés a Femina rohamaival kezdődött, akik az első 20 percben beszorították a SZAK-ot. Ebben az időszakban a vendégek nem nagyon tudtak kibontakozni a szorításból, de hatékonyan romboltak, így nem sokra mentek mezőnyfölényükkel, s a kapuban Schildkraut Fruzsinának is csak egyszer kellett közbeavatkoznia.

A 20. pecben futott az első szegedi akció. Egy felívelt labdát Szil Tünde fejelt tovább, amit Szalai Ágnes ívelt be a jobb oldalról. A tisztázni akaró védőkről kijött a labda, amit Guth Renáta lőtt rá 18 méterről, de a középre érkező löketet Szinyei Réka magabiztosan hárította.

A 26. percben is hasonló volt a forgatókönyv, de ez egy óriási kapushibának köszönhetően már góllal végződött. Szil Tünde hozta el a labdát a kezdőkörben egy szép csellel a szabálytalankodni igyekvő Molnár Rózsa mellett, majd egy tért ölelő indítással dobta támadásba a jobb oldalon elnyargaló Szalai Ágnest, akinek beadására Szinyei rosszul jött ki, így a továbbguruló labdát a gyorsan eszmélő Lipták Lilla félfordulattal ballal a hálóba lőtte. (0-1)

Nem ülhetett rá a vezetésre a vendég csapat, mert egy perccel később már veszélyeztetett is a hazai együttes. Egy előreívelt labdát Fogl Katalin erősen lesgyanús helyzetben vehetett le a tizenhatos előterében, majd rávezette azt a kapujából kirobbanó Schildkrautra. Az elvetődő kapus mellett elhúzta a labdát, és az üres kapuba akart passzolni, azonban a visszazáró Harcel Boglárka a meleg helyzetben is szögletre tudott menteni.

A 32. percben Véninger Tünde 26 méteres szabadrúgásánál kellett nyújtózkodnia a szegedi kapusnak, míg a másik oldalon Vass Noémi bal oldali, 35 méteres szabadrúgása pattant meg a kapu előtt, amit a meglepett Szinyei csak egy hirtelen reflexmozdulattal tudott szögletre menteni. A 38. percben egy védelmi hiba miatt Zólyomi Rebeka csaphatott le egy szegedi labdára és egyedül vezethette a kapu felé a labdát, ám Schildkraut ismét kiváló ütemben mozdult ki és nagy bravúrral, gyors vetődéssel ki tudta tolni a jól helyezett lövést.

A 40. percben a meginduló Papp Dorinát akasztották a kaputól 22 méterre. Szil Tünde elcsavarta a bőrt a sorfal felett, de a bal felső sarokba tartó labdát a hazai kapus bravúrral szögletre boxolta.

A második félidő ismét hazai rohamokkal kezdődött, nyomott a Femina. A 64. percben Molnár Rózsa végezhetett el szabadrúgást a jobb oldalról. Lövése jól csapódott, de Schildkrautot a felső léc itt még kisegítette. A következő percben viszont már nem volt ellenszere! Török Kitti előtt nyílt meg a terület a középpályán egy szegedi labdavesztést követően. 28 méterről lövésre szánta el magát, a szegedi kapus pedig már nem tudta kiütni a védhetőnek tűnő löketet, így egyenlített a Femina. (1-1)

A 72. percben egy bedobást követően Szeitl Szilvia emelte be a labdát a kapu előterébe, ahol Fogl Katalinnak sikerült azt a védők elől elfejelnie, azonban a kapus magabiztosan fogta a nem túl erős fejest. Két perccel később egy szögletet fejeltek ki a szegedi védők, azonban nem sokáig lélegezhettek fel, mert Molnár Rózsa visszafejelte azt a sűrűbe, ahol Szeitl Szilvia háttal állva, 8 méterről szép mozdulattal, derékmagasságból kapura tudta húzni, Schildkraut azonban a helyén volt és szögletre mentett.

Fáradtak a csapatok, és egyre több lett a technikai hiba. Papp Dorina vesztett egy labdát tizenhatosának sarkán. Ezt kihasználva Molnár Rózsa azonnal megcélozta a rövid felső sarkot, lövése azonban a kapufa tetejéről az alapvonalon túlra hullott.

A végén jöhetett volna a slusszpoén! A 96. percben Vass Noémi jobb oldali szabadrúgását követően Papp Dorina csúsztatta meg a labdát kapu előterében, amelyet az érkező Guth Renáta 4 méterről az üres kapuba helyezett, azonban a játékvezető les címén érvénytelenítette a találatot.

Jöhettek tehát a büntetők, hiszen a 7. helyért folyó párharcban mindenképp el kellett dönteni a találkozót. Az első három játékos mindkét oldalon hálóba vágta a labdát, a negyedik körben azonban a SZAK-nak nem volt szerencséje. Schildkraut hiába ért hozzá Jakus Mercedes büntetőjéhez, a labda a hóna alatt utat talált a kapuba, a másik oldalon viszont Guth Renáta fölé bombázott. Mivel Fogl Katalin nem hibázott, így a mérkőzés a Femina javára dőlt el.

A párharc két nyert meccsig tart. A 7. helyet megszerző együttes az NB II-es rájátszás 2. helyezettjével csap majd össze az élvonalbeli tagságért, míg a 8. automatikusan kiesik a második vonalba. A SZAK és a Femina második mérkőzését szombaton 16 órától rendezik a Felső Tisza parti stadionban.

Női labdarúgó NB I rájátszás a 7. helyért, 1. mérkőzés:

1. FC Femina – Szegedi AK 1-1 (0-1) – büntetőkkel 5-3
Budapest, Budai II. László Stadion. Vezette: Kovács Máté (Szíjjártó Zsolt, Gyöngy Krisztina).
Femina: Szinyei – Lengyel (Bernhardt Be. 70′), Jakus, Véninger, Szundi (Schnierer 37′), Molnár, Szeitl, Török, Zólyomi, Fogl, Hegyi. Vezetőedző: Herczku István.
SZAK: Schildkraut – Harcel, Vass, Sávai, Lévai, Guth, Szalai, Szil (Koncz 82′), Papp, Cselenák (Veress 67′), Lipták. Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs.
Gólszerzők: Török (65′), ill. Lipták (26′).
Sárga lap: Schnierer (38′).

Herczku István: “Abszolút nem foglalkoztunk a tizenegyesekkel, mert úgy gondoltuk – és ezt a mutatott játék és a helyzetek száma is alátámasztotta -, hogy simán kell hoznunk ezt a mai mérkőzést. Sajnos ez nem így történt, de le a kalappal a játékosok előtt, mert egy ilyen kiélezett szituációt így megoldani nem mindenki tudna. Arról tettek tanúbizonyságot, hogy átérzik a dolog súlyát, ez remélhetőleg a jövő héten is megmutatkozik!”

Cserenkó Szabolcs: “Gratulálok a csapatomnak! Úgy gondolom, hogy a múlt héthez hasonlóan most is példaértékű volt csapatom hozzáállása. Továbbra is megvan az esélyünk arra, hogy bent maradjunk, és a jövő héten is mindent meg fogunk tenni ennek érdekében. Tudtuk, hogy a mai meccsen is javarészt védekezésre kell helyeznünk a hangsúlyt és kontráznunk kell majd, ezért megerősítettük a középpályát, meg is voltak a lehetőségeink. Sajnálom, hogy az orosz rulettben alulmaradtunk, de nem adjuk fel! Arra fogunk törekedni a hazai visszavágón, hogy még a rendes játékidőben eldöntsük a mérkőzést!”

Véninger Tünde: “Szerettük volna a meccset 90 perc alatt eldönteni, így nem is készültünk a tizenegyesekre. Nem gondoltam volna, hogy büntetőkkel fog eldőlni a találkozó. Az első félidőben mi támadtunk, de a kapott gól megfogott bennünket és nem sikerült egyenlítenünk. A második félidőben ismét letámadtunk és ekkor sikerült is gólt szereznünk. Lényeg, hogy ha büntetőkkel is, de sikerült magunk javára fordítani a meccset!”

Veress Zita: “Nagyon nagyot küzdött a csapat, testileg és lelkileg is mindenki odatette magát. Sajnálom, hogy nem jött össze a győzelem és a büntetőkre maradt a döntés. Ez már valahol szerencse kérdése! Mindenképp egyenlíteni akarunk a jövő héten!”

no images were found

Előző sztori

Műszaki mentésekhez riasztották a megye tűzoltóit a hosszú hétvégén

Következő sztori

Hamis fordítás miatt tettek feljelentést a röszkei tömegzavargás ügyében indult perben