/

Negyedik alkalommal futnak a koraszülött gyermekekért a Ligetben

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

IV._Fuss_az_eletekertHagyományőrzőnek mondható a „Fuss az életekért!” jótékonysági futás, melyet negyedik alkalommal rendeznek meg a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány javára. Május 28-án Csernus Brigittával, a DODGEM együttessel és a Szegedi Klúg Péter Iskola diákjainak előadásával is találkozhatnak a mozogni vágyók Újszegeden.

A Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány és az MKT Szegedi Ifjúsági Bizottsága negyedik alkalommal rendezi meg a Fuss az életekért jótékonysági futást május 28-án, az újszegedi Erzsébet Ligetben. Társszervezőként a Csongrád Megyei Család Esélyteremtési és Önkéntes Ház is bekapcsolódik a programba.

Az Alapítvány hivatalos Gyermekszív című dalát ismét a DODGEM együttes előadásában hallhatjuk, melyet a Szegedi Klúg Péter Iskola Gondolat-jel csoportja jelelve ad elő. Tanáruk Fodorné Czókoly Tímea hónapok óta gyakorol a gyermekekkel, a felkészülést Balogh Roland segítette.

Az esemény idei élsportolója Csernus Brigitta, terepfutó bajnok, aki az első bemelegítést is tartja, Majdanics Bernadett a WDS Just Dance tánciskola koreográfusa pedig a rövidebb táv előtt mozgatja meg a futókat.

Nevezési díj 1000 Ft, nevezni szombaton a helyszínen vagy csütörtökön 16:00-19:00-ig az Árpád téren is lehet, így elkerülhető a sorbanállás.

A nevezési díjak 100%-a az Alapítvány munkáját támogatják, az összeget a sav-bázis meghatározó készülék megvásárlására fordítják. Az eszköz segítségével egy csepp vérből meg lehet határozni az életveszélyben lévő újszülött, koraszülött állapotát és hogy esetlegesen szükséges-e a kezelésén módosítani.

Az előzetes nevezés során és a futás napján is bárki megtekintheti a koraszülött rohamkocsit, mely évente sok száz gyermeket ment egész Dél-Magyarországon (Bács-Kiskun, Békés, Csongrád megye). Az életmentő futást 4,4 km és 1,6 km-es távon lehet teljesíteni. A rendezvény az eredményhirdetéssel, éremátadással és támogatók által felajánlott tombolák sorsolásával fejeződik be délben. Bővebb információk az esemény Facebook oldalán.

Előző sztori

Újra összművészeti össztüzet zúdítanak az IH-ban

Default thumbnail
Következő sztori

Fidesz: Gyurcsány bevándorlókat akar betelepíteni

Legutóbbi hasonló cikkek