Labdarúgás: a saját feladatukra kell koncentrálniuk a SZEOL kapitánya szerint

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeol-komlo022kf

Szezonbeli utolsó hazai mérkőzését vívja vasárnap a Honvéd II. ellen a feljutásra pályázó SZEOL SC: a szegediek számára még négy pont kell ahhoz, hogy biztosan az NB II-ben kezdhessék meg a következő szezont, ennek elérése érdekében nagyot léphetnek egy győztes hazai szezonzáróval, és adott esetben már ünnepelhetnek is. A kispestiek elleni meccs előtt a gárda csapatkapitányát, Puskás Csabát kérdeztük.

Idénybeli utolsó hazai mérkőzését játssza vasárnap a SZEOL SC: Beretka Péterék számára még négy meccset tartogat a 2015/16-os szezon, amelyek alatt ha hozzák a meccsenkénti egy pontos átlagot, azaz legalább négy pontot szereznek, akkor kiharcolják a másodosztályú bajnokságban való szereplést. Ehhez nagyot léphetnek már vasárnap a Honvéd II elleni mérkőzésen, győzelmük pedig akár már az ünneplést is elindíthatja, hiszen amennyiben szombaton az üldöző Budafoki MTE-Újbuda FC nem tud nyerni a Szentlőrinc ellen, akkor már vasárnap is döntésre vihetik a dolgot – erre persze ezt követően még három idegenbeli meccsen is lesz lehetőségük. A hazai szezont az ellen a Honvéd II. ellen zárja a csapat, amellyel szemben az őszi szezon hajrában 4-1-re maradt alul, így van miért visszavágnia a SZEOL-nak az utolsó hazai meccsén. „Bennem maradt egy kis tüske, még ha nem is feléjük, hanem azzal a meccsel kapcsolatban, érzésem szerint a játékvezető is partner volt akkor a Honvéddal. Mindenki úgy gondolja, hogy ezt most vissza kell adnunk vasárnap, ahogy ezt a Kozármisleny ellen is tettük. Ellenük is kikaptunk idegenben úgy, hogy ki kellett volna állítani a kapusukat, ott is úgy éreztük, hogy adósok vagyunk, remélem, így lesz ez most is” – fogalmazott portálunknak a SZEOL SC csapatkapitánya, Puskás Csaba.

A szegediek az elmúlt hétvégén kényszerű pihenőjüket töltötték, hiszen bár elutaztak Bölcskére, de már meccset nem játszottak: a játékvezető döntése alapján játékra alkalmatlan volt az erősen felázott pálya, a meccset majd május 25-én pótolják. Ezzel együtt Tóth Ákos tanítványainak helyzete nem változott, hiszen bár a Budafok megnyerte saját mérkőzését, a négy nap alatt megszerzett négy pont ugyanúgy elég lehet majd a feljutásért vívott harcban. „Csak a saját érzéseimről tudok beszélni, én játszottam volna mindenféleképpen. Láttam, hogy nagyon rossz volt a pálya, de fejben már rákészültem, hogy itt küzdenünk kell és nem a szépség és a labdabirtoklás fog dominálni. Elfogadom, hogy rossz volt a pálya minősége, én szívesebben lejátszottam volna ezt a meccset, de ez így alakult, meg kell nyernünk a további meccseinket” – tért ki a hétvégén elmaradt meccsre Puskás Csaba.

szeol_monor19_gs

Bár a riválisokhoz képest a legjobb helyzetből várhatja a bajnoki hajrát a SZEOL SC, a gárda kapitánya hozzátette, ugyan nem akarja elkiabálni a dolgot, de úgy áll hozzá, hogy még minden megtörténhet a hátralévő négy meccsen. „Nem akarok beszélni arról, hogy elszállhatunk, de effektíve még benne van ez is, hiszen sokszor láttunk már csapatokat, amelyek rossz sorozatba kerültek. Akár egy meccsen is eldőlhet a dolog, sok függhet attól is, hogy hogyan jövünk ki a következő meccsünkből. Kikapnunk egyáltalán nem szabad, úgy gondolom, négy meccsből négy pontot azért meg tudunk csinálni, főleg, hogy nem a legerősebb ellenfelek ellen kell ezt megtennünk. A Budafoknak is vannak még nehéz meccsei, elutazik még a Kozármislenyhez is. Azt beszéltük a srácokkal, jobb lenne minél hamarabb lezárni a dolgot, és önfeledten játszani azt követően a minél több győztes meccsért, jó lenne mind a négyet megnyerni. Persze nem baj, ha csak kettőt nyerünk, de a legjobb, ha négy győzelemmel zárnánk” – válaszolta a szegediek középpályása.

A többi csapathoz képest plusz három pontot szerzett a SZEOL SC, hiszen az NB III Közép csoportjának mezőnyéből egyedüliként legyőzte a már bajnok Kozármislenyt, ami jelentős előnyt jelent a második helyért vívott küzdelemben is. „Amikor a Kozármislenyt megvertük, akkor Ákos (Tóth Ákos, a SZEOL SC vezetőedzője – a szerk.) is azt mondta és mi is úgy gondoltuk, hogy ez csak egy bónusz, ami jól jöhet még, hiszen ahogy gondoltuk is, és végül így is alakult, nem nagyon verte meg a Kozármislenyt senki, borítékolható, hogy ellenük vesztesen hagyják el az ellenfelek a pályát, ez nekünk csak plusz volt. Ez a győzelem egy plusz lökést adott, voltak mélypontok az évközben, volt, amikor akadozó játékkal sikerült nyernünk, vagy a döntetlennek is örülhettünk. Akkor egy jó erőt képviselő Kozármislenyt tudtunk megverni, ellenpéldának viszont ott a vásárhelyi meccs, ahol esélyesebbként játszhattunk, de végül a döntetlen megfelelő eredmény volt, nem úgy sült el az a meccs. Ezért kell minden olyan meccset megnyerni, amit meg lehet, hogy az ilyen gyengébb napokra, vagy amikor az ellenfél is jobban elkapja a fonalat, akkor maradjon még tartalékunk” – fejtette ki Puskás Csaba.

szeol_monor13_gs

A szegediek kapitánya hozzátette, bízik benne, hogy vasárnap vissza tudnak vágni a kispestieknek, ezzel pedig győzelemmel zárják az idényt, ami a hazai pályán való szereplést illeti. “Nagyon rosszul kezdtünk a Honvéd elleni idegenbeli meccsen, majd nem adtak meg egy gólunkat és egy tizenegyest sem, szépítésünk után kezdtünk feljönni, de kiállították Buzási Petit, ott már éreztem, hogy akkor elszálltunk. Igazából abban a meccsben is több volt, bár kikaptunk 4-1-re, ami már csúnya véget mutat, de kettős emberhátrányban játszottunk, viszont meg volt az esélyünk a szebb eredmény elérése, nem egy verhetetlen csapat jön Szegedre. Viszont ha nem küzdünk, akkor ez önmagától nem fog jönni. Valamilyen szinten előnyben vagyunk, ezt kell kihasználnunk, ahogy tettük ezt a Budafok ellen is: nekünk nem kell ész nélkül, fejetlenül nekimenni az ellenfeleinknek, nekik kell hajtani. Így volt ez a Komló és a Budafok ellen is, ezt a lélektani előnyt ki kell használnunk” – mondta Puskás Csaba.

A SZEOL középpályása kiemelte, nagyon fontos kérdés, hogy a stabilitásukat megtartsák a szezon hátralévő részére, egyúttal pedig arra kell törekedniük, hogy ne kerüljenek hátrányba a meccseken. “Ha futni kell az eredmény után, akkor minden borul. Úgy már könnyebb gólt kapni, nekünk is akkor jó, ha mi vagyunk előnyben, és mi tudjuk irányítani a dolgokat. A Komló ellen szerkezeti változás is volt a sérülések miatt, de a lényeg az volt, hogy maradjon meg az a stabilitás, ami 1-2 meccs kivételével jellemzett minket a szezonban. Szerintem ebben van a kulcs, aztán pedig valamit biztosan találunk, ez benne van a támadóinkban, vagy akár a pontrúgásainkban is bízhatunk. Ha nem is szép focival, de hozzuk ezeket a meccseket, akkor elégedett leszek” – fogalmazott a SZEOL kapitánya.

A szegediek szeme szombaton minden bizonnyal Szentlőrincre tapad majd, mivel a rivális Budafok szombaton Szentlőrincen lép pályára, az ott született eredmény pedig mindenképpen hatással lesz a SZEOL-Honvéd II. meccsre is. Ahogy ezzel kapcsolatban Puskás Csaba elmondta, természetesen figyelni fogják a szombati meccs eredményét, de a saját dolgukra kell koncentrálniuk elsődlegesen. Mind e mellett persze jót tenne számukra, ha ott is valami szegedi szempontból kedvező eredmény születne.

Default thumbnail
Előző sztori

A hídi vásárból szegedi emlékekkel térnek haza a látogatók

Default thumbnail
Következő sztori

Algyőre is megérkezik szombaton a Nemzeti Bor Maraton

Legutóbbi hasonló cikkek