Sport

Klubcímer helyett iskolai színek: újraindult a szegedi középiskolák focibajnoksága + FOTÓK

Klubcímer helyett iskolai színek: újraindult a szegedi középiskolák focibajnoksága + FOTÓK

2016. május 14., szombat
Klubcímer helyett iskolai színek: újraindult a szegedi középiskolák focibajnoksága + FOTÓK
focitorna_dorozsma24_gs

Az 1960-as, 70-es, 80-as évek hagyományait felelevenítendő az MLSZ megyei igazgatósága hozta tető alá az új versenysorozatot.

Négy iskola részvételével a héten megkezdődött a szegedi középiskolák közötti nagypályás labdarúgó-bajnokság. A kiskundorozsmai műfüves pályán a Krúdy a Csonkával, majd a Déri a Vedressel csapott össze. A következő két szerdán folytatódik majd a körmérkőzéses versenysorozat. "Az 1960-as, 70-es, 80-as években pezsgő labdarúgóélet folyt a szegedi középiskolákban, amely meghatározó jelentőséggel bírt a város futballsportjának fejlődése szempontjából is. Sok esetben szikrázóbb és élesebb csatákat vívtak az alma mater színeiért a fiatal focisták, mint egyesületi mezben tették. Az idei esztendő elején

Kovács János

és

Bernát Péter

testnevelőtanárok kezdeményezték a régi bajnokság újraindítását, amit igazgatóságunk örömmel karolt fel. Kezdetként négy iskolát hívtunk meg a versenysorozatra, mely így három szerdán keresztül zajlik a dorozsmai műfüves pályán. Az első nap tapasztalatai rendkívül pozitívak, a mai ifjak ugyanolyan lelkesen és magas színvonalon játszottak, mint elődeik a régi időkben" - mondta el a SZEGEDma.hu-nak

Nógrádi Tibor,

az MLSZ Csongrád megyei igazgatója. Megtudtuk tőle, a bajnokságban igazolt és nem igazolt labdarúgók egyaránt pályára léphetnek, két feltétel van: az adott iskolára vonatkozó tanulói jogviszony igazolása és az érvényes sportorvosi. A mérkőzések kétszer 45 percesek, és az igazgatóság jóvoltából játékvezető és két asszisztens dirigálja azokat. "A 'termékfejlesztés' sikeresnek tűnik, így igazgatóságunk bízik benne, hogy a 2016/17-es szezonban a szegedi középiskolák többségének megnyerésével 8-10 csapatos bajnokságot tudunk majd rendezni. Aztán a következő két-három évben szeretnénk a sorozatot megyei szintűre bővíteni oly módon, hogy Szentesen, Csongrádon, Makón, Hódmezővásárhelyen és Szegeden önálló bajnokságok lennének, melyeknek győztesei egy hétvégén összecsapnának a Csongrád megyei középiskolai bajnoki címért" - vázolta a további elképzeléseket a sportvezető.

Az 1. nap eredményei:

Csonka János Szakképző Iskola - Krúdy Gyula Szakképző Iskola 4-0.

Gólszerzők: Lapu Dávid (3), Pióker Tamás

Déri Mika Szakképző Iskola - Vedres István Szolgáltatási Szakképző Iskola 7-1.

Gólszerzők: Gilicze Bence, Guth Tamás (2-2), Kaczúr Krisztián, Sarnyai Dominik, Kaszab Balázs, illetve Kiss Renátó

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.