Sport

Kézilabda: Zhitnikov csak 2017-ben érkezik a Pickhez, horvát kölcsönjátékos pótolja a jövő szezonban

Kézilabda: Zhitnikov csak 2017-ben érkezik a Pickhez, horvát kölcsönjátékos pótolja a jövő szezonban

2016. május 26., csütörtök
Kézilabda: Zhitnikov csak 2017-ben érkezik a Pickhez, horvát kölcsönjátékos pótolja a jövő szezonban
kezilabda_szs

Kölcsönben a MOL-Pick Szegednél tölti a 2016/2017-es szezont a horvát Zagrebből érkező Sandro Obranovic - adta hírül csütörtökön a pickhandball.hu.

A portál

közlése szerint

a Tisza-parti város egyesülete eközben 2+1 éves szerződést kötött az orosz válogatott

Dmitry Zhitnikovval

, aki 2017 nyarán költözik majd Szegedre. "Mivel az orosz válogatott Dmitry Zhitnikovnak élő szerződése van, így mindenképpen megoldást kellett találnunk az irányító posztra, keresnünk kellett egy olyan játékost, akit egy évre tudunk szerződtetni.

Sandro Obranovic

a BL-ben edződött Zagrebben szerepelt, tehetséges, és számára nagy kihívás nálunk szerepelni, így sikerült a klubbal és vele is megállapodnunk, egy évre kölcsönbe érkezik hozzánk. Szerdán egy orvosi vizsgálaton vett részt, ami jó eredménnyel zárult, így aláírtuk vele a szerződést. Az említett orosz klasszissal, Dmitry Zhitnikovval 2+1 éves megállapodást kötöttünk. A 193 centiméter magas játékos nagybátyja,

Jura

szerepelt Magyarországon, és játszott Veszprémben. Úgy gondolom, mindkét kézilabdás komoly játékerőt képvisel" - nyilatkozta

Szűcs Ernő Péter

, a Pick Kézilabda Zrt. igazgatóság elnöke. Sandro Obranovic 1992. október 18-án született Karlovacon, azaz magyar nevén Károlyvárosban. Itt kezdett el kézilabdázni a 194 centiméter magas irányító. A 2012-2013-as idényben a Nexe csapatában szerepelt, majd a horvát bajnok Zagreb szerződtette. Itt mutatkozott be a Bajnokok Ligájában, eddig 67 gólt szerzett az európai elitsorozatban. Dmitry Zhitnikov a lengyel Plock csapatában játszik, 2015-ben érkezett a Csehovszki Medvegyi együtteséből. Zvolenben született 1989. november 20-án. A Csehov együttesében három idényt játszott a Bajnokok Ligájában, a Plock színeiben 51 találatot jegyzett az idei szezonban. A lengyel bajnokságban 48 meccsen 156 gólt szerzett. Az idei lengyelországi Európa-bajnokságon az orosz nemzeti együttes egyik legjobbja volt, a tekemozdulattal elért gólja az Eb egyik legszebb találata volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.