Közélet

Június 3-án nyit a Nagy Virág!

Június 3-án nyit a Nagy Virág!

2016. május 26., csütörtök
Június 3-án nyit a Nagy Virág!
virag_cukraszda0_gs

Gyuris László hagyományos alapanyagokat és tradicionális technológiát ígér. A széthordott berendezési tárgyak többségét visszaszerezte, köztük a híres herendi kávéfőzőt is.

2016 szeletes tortával, zenekarral, színpaddal ünnepli

Gyuris László

üzemeltető, hogy a Kis Virág mellett a Nagy Virág is kinyit június 3-án, pénteken négy órakor. A cukrász egyelőre nem árulta el, hogy milyen torta lesz, mert ez erőteljesen függ az időjárástól, ha meleg lesz, akkor ezt a hőmérsékletet bíró sütemény mellett döntenek, ha hűvös, akkor egy tejszínesre esik a választásuk. „Az üzlet berendezésének nagy részét sikerült újból összegyűjteni" - visszakerültek a 13-15 év alatt elhordott csillárok, székek, asztalok, fali karok és egy magánszemélynél lévő híres herendi kávéfőző. A milánói tükröket most újítják fel, a freskóknál szintén visszaállítják az eredeti állapotokat. A zöld szalon – amit most vadász teremnek hívnak – nemcsak renováláson esik át, hanem új funkciót is kap, céges rendezvények, esküvők céljára adják ki. A munkálatok miatt egyelőre nem engedte be az újságírókat a Nagy Virágba az üzemeltető, korábbi

képeinket itt tekinthetik meg

. A két Virág cukrászda felújítása összesen több mint 100 millió forintba került. Pick, egyetem és Virág cukrászda – e három nevezetessége van Szegednek, állította egy török vámparancsnok Gyuris Lászlónak, miután a könyvtárban utánanézett városunknak, ezért is sajnálta, hogy az utóbbi években zárva tartott az egység, azt mutatva, hogy nem becsüljük meg értékeinket. A cukrász hangsúlyozta, hogy a hagyomány alapanyagok és a tradicionális technológiák megmaradnak, ha nem is tudnak már pontosan ugyanazon receptek szerint dolgozni, mint 90 éve.

Reisinger Ferenc

főcukrász, aki már

Szervánszky László

volt tulajdonos idején az üzletben dolgozott, jelentős receptgyűjteménnyel rendelkezik, ezek kicsit átdolgozva ma is használhatóak. A

vitatott ernyő

is megmarad, de szellősebbé teszik, a 380 helyből 80-100-at áthelyeznek a Nagy Virág oldalteraszára. Gyuris László elárulta, június 6-án száz indulóval országos fagylaltverseny lesz, valamint az ország tortája középdöntőjét is itt tartják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.