Közélet

Juniális - az összetartozás jegyében ünnepelnek a Kinizsi Parkban

Juniális - az összetartozás jegyében ünnepelnek a Kinizsi Parkban

2016. május 27., péntek
Juniális - az összetartozás jegyében ünnepelnek a Kinizsi Parkban

Negyedik alkalommal rendezi meg a Kinizsi Park Fábiánsebestyénben a Kinizsi Juniálist, mely nem más, mint a környező 22 település egymás közötti, játékos vetélkedője. Június 4-én, szombaton a közösség-, és csapatépítő találkozó keretében a résztvevők együtt emlékeznek meg a trianoni békediktátum évfordulójáról is. Az idei rendezvény fővédnöke Juhász Tünde, Csongrád megye kormánymegbízottja, díszvendége pedig Böjte Csaba, ferences rendi szerzetes lesz.

A Juniális védnöke és egyben házigazdája idén is

Farkas Sándor

országgyűlési képviselő, helyszíne ismét a fábiánsebestyéni Kinizsi Park fogathajtó versenyeinek területe. A győztes csapat ezúttal is a Kinizsi Vándorserleget viheti magával. A díjat korábban Csengele, majd Pusztaszer, tavaly pedig Tömörkény csapata nyerte el, és birtokolta egy-egy évig, de természetesen ezen felül gáláns jutalomban is részesülnek a legjobbak. Június 4-e, a trianoni évforduló időpontja, így természetes, hogy a résztvevők megemlékeznek a tragikus történelmi eseményről. Ez a nap azonban nemcsak az emlékezésé, hanem a Nemzeti Összetartozás ünnepe is, amely méltó módon jelzi, hogy a magyarok mindenekfelett összetartozónak vallják magukat, ha kell, összefognak – a rendezvény életre hívásának egyik alapgondolata is ez volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.