Íjászat: Banda Árpád a 32 között az olimpiai kvalifikációs versenyen

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

banda_arpad_nimes

Banda Árpád szétlövéssel bejutott a 32 közé, míg Gajdos Csaba szétlövés után az első fordulóban kiesett az íjászok Nottinghamben zajló olimpiai kvalifikációs versenyén, amelyet az Európa-bajnokság keretében rendeznek.

Banda – 17. kiemeltként – erőnyerőként a második fordulóban kapcsolódott be a versenybe, ahol Domingos Repas várt rá. A viadal honlapja szerint a portugál megnyerte az első szettet, majd a másodikban mindketten 27 FITA-kört lőttek (1-3). A következő két szettet aztán Banda magabiztosan nyerte (5-3), így fordított, Repas viszont a hajrára összeszedte magát, s egyenlített (5-5). A szétlövésben végül a magyar versenyző győzött, mert riválisához hasonlóan kilencest lőtt, ám az övé volt az erősebb. Banda pénteken délelőtt a legjobb 32 között a szlovén Rok Bizjakkal mérkőzik a továbbjutásért.

Gajdos Kieran Slaterrel találkozott az első fordulóban, melyben rosszul kezdett, a brit két szett megnyerésével 4-0-s előnyre tett szert. A magyar versenyző azonban egyenlített (4-4), majd a döntő szettben mindketten 29 kört lőttek (5-5), így következett a szétlövés. Ebben mindkét versenyző kilencest lőtt, ám a hazai közönség előtt szereplő Slater vesszője közelebb volt a tábla közepéhez, így ő jutott tovább. A kvalifikációs versenyen egyéniben nemenként három riói kvóta talál gazdára, viszont egy nemzet maximum egyet szerezhet a férfiaknál és a nőknél. Legutóbb az 1996-os atlantai ötkarikás játékokon vett részt magyar íjász.

Előző sztori

Pénteki programajánló: Jótékonysági buli Cserepes Zsaklinért, Dés András Trió

Következő sztori

Birkanyájat gázolt a Tulipán IC Nyírteleknél