Sport

Íjászat: Banda Árpád a 32 között az olimpiai kvalifikációs versenyen

Íjászat: Banda Árpád a 32 között az olimpiai kvalifikációs versenyen

2016. május 26., csütörtök
Íjászat: Banda Árpád a 32 között az olimpiai kvalifikációs versenyen
banda_arpad_nimes

Banda Árpád szétlövéssel bejutott a 32 közé, míg Gajdos Csaba szétlövés után az első fordulóban kiesett az íjászok Nottinghamben zajló olimpiai kvalifikációs versenyén, amelyet az Európa-bajnokság keretében rendeznek.

Banda

- 17. kiemeltként - erőnyerőként a második fordulóban kapcsolódott be a versenybe, ahol

Domingos Repas

várt rá. A viadal honlapja szerint a portugál megnyerte az első szettet, majd a másodikban mindketten 27 FITA-kört lőttek (1-3). A következő két szettet aztán Banda magabiztosan nyerte (5-3), így fordított, Repas viszont a hajrára összeszedte magát, s egyenlített (5-5). A szétlövésben végül a magyar versenyző győzött, mert riválisához hasonlóan kilencest lőtt, ám az övé volt az erősebb. Banda pénteken délelőtt a legjobb 32 között a szlovén

Rok Bizjakkal

mérkőzik a továbbjutásért.

Gajdos Kieran Slaterrel

találkozott az első fordulóban, melyben rosszul kezdett, a brit két szett megnyerésével 4-0-s előnyre tett szert. A magyar versenyző azonban egyenlített (4-4), majd a döntő szettben mindketten 29 kört lőttek (5-5), így következett a szétlövés. Ebben mindkét versenyző kilencest lőtt, ám a hazai közönség előtt szereplő Slater vesszője közelebb volt a tábla közepéhez, így ő jutott tovább. A kvalifikációs versenyen egyéniben nemenként három riói kvóta talál gazdára, viszont egy nemzet maximum egyet szerezhet a férfiaknál és a nőknél. Legutóbb az 1996-os atlantai ötkarikás játékokon vett részt magyar íjász.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.