Sport

Íjászat: a nyolcaddöntőig jutott Banda Árpád az Eb-n

Íjászat: a nyolcaddöntőig jutott Banda Árpád az Eb-n

2016. május 27., péntek
Íjászat: a nyolcaddöntőig jutott Banda Árpád az Eb-n
banda_arpad_nimes

Banda Árpád a nyolcaddöntőben búcsúzott, így nem szerzett kvótát az íjászok Nottinghamben zajló olimpiai kvalifikációs versenyén, amelyet az Európa-bajnokság keretében rendeznek.

A magyar versenyző pénteken előbb a 32 között Rok Bizjakkal mérkőzött, s remek lövésekkel – köztük a második sorozatban három tízessel –, három szettben simán búcsúztatta szlovén ellenfelét. A nyolcaddöntőben a korábban az első kiemeltet legyőző szerb Luka Popovic várt rá. Kezdésnek mindkét versenyző 26-ot lőtt, majd Banda kétszer is vezetést szerzett, ám ellenfele 3:1 és 5:3 után is egyenlített, így a szétlövés döntött. Ebben mindketten tízest lőttek, de Popovicé volt az erősebb, azaz övé volt közelebb a kör közepéhez, ami Banda Árpád búcsúját jelentette. Banda kiesésével eldőlt, hogy Nottinghamban nem szerez kvótát magyar íjász, ám egy lehetőség még maradt: június 13. és 19. között az antalyiai világkupán Banda Gajdos Csabával és Buzás Károllyal egyéniben és csapatban is elindul. A viadalon nemenként három egyéni és három csapatkvótát osztanak majd ki. Ezen felül az esetlegesen felszabadult helyek is itt találnak gazdára. Legutóbb az 1996-os atlantai ötkarikás játékokon vett részt magyar íjász.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.