Íjászat: a nyolcaddöntőig jutott Banda Árpád az Eb-n

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

banda_arpad_nimes

Banda Árpád a nyolcaddöntőben búcsúzott, így nem szerzett kvótát az íjászok Nottinghamben zajló olimpiai kvalifikációs versenyén, amelyet az Európa-bajnokság keretében rendeznek.

A magyar versenyző pénteken előbb a 32 között Rok Bizjakkal mérkőzött, s remek lövésekkel – köztük a második sorozatban három tízessel –, három szettben simán búcsúztatta szlovén ellenfelét.

A nyolcaddöntőben a korábban az első kiemeltet legyőző szerb Luka Popovic várt rá. Kezdésnek mindkét versenyző 26-ot lőtt, majd Banda kétszer is vezetést szerzett, ám ellenfele 3:1 és 5:3 után is egyenlített, így a szétlövés döntött. Ebben mindketten tízest lőttek, de Popovicé volt az erősebb, azaz övé volt közelebb a kör közepéhez, ami Banda Árpád búcsúját jelentette.

Banda kiesésével eldőlt, hogy Nottinghamban nem szerez kvótát magyar íjász, ám egy lehetőség még maradt: június 13. és 19. között az antalyiai világkupán Banda Gajdos Csabával és Buzás Károllyal egyéniben és csapatban is elindul. A viadalon nemenként három egyéni és három csapatkvótát osztanak majd ki. Ezen felül az esetlegesen felszabadult helyek is itt találnak gazdára.

Legutóbb az 1996-os atlantai ötkarikás játékokon vett részt magyar íjász.

Előző sztori

Külföldre vinné kedvencét? Ne felejtse el kikérni kisállata útlevelét!

Következő sztori

Illegális bevándorlás: Ásotthalom térségében egy újabb tranzitzóna nyílhat