Kultúra

Hónapok óta épülnek a katasztrófa terei - január óta készül a Pompeji-kiállítás Szegeden

Hónapok óta épülnek a katasztrófa terei - január óta készül a Pompeji-kiállítás Szegeden

2016. május 3., kedd
Hónapok óta épülnek a katasztrófa terei - január óta készül a Pompeji-kiállítás Szegeden
pompeji_epit_06

Nagy erőkkel folyik a Pompeji-kiállítás építése Szegeden. A munkálatok adatai magukért beszélnek: eddig 240 négyzetméternyi gipszkartont, fél kilométernyi fémvázat és több mint 120 liternyi festéket használtak el a szakemberek a Móra Ferenc Múzeumban és a Fekete házban.

Január óta zajlik a szegedi Pompeji-kiállítás építése Szegeden a Móra Ferenc Múzeumban és a Fekete házban. A szakemberek több tonnányi alapanyagot mozgattak meg és építettek be a kiállítótermekbe. Az elmúlt négy hónapban 240 négyzetméternyi gipszkartonfal épült fél kilométer összhosszúságú fémvázzal, és több mint 120 liternyi festéket használtak már fel a múzeum munkatársai különböző színekben. A kiállítótermek belső falai már kifestve állnak, április végén pedig megkezdődött a finommunkák előkészítése. A múzeum egyik főrestaurátora,

Szabó Tamás

egy különleges pompeji Laokoón freskó másolatát vetette falra: az alkotás segít majd a freskókészítés fázisainak megismerésében is. Folyamatosan zajlik a falak díszítése, melyeket kézzel festenek a múzeum restaurátorai, munkatársai a Móra-múzeumban és a Fekete házban. A három helyszínes Pompeji-kiállítást június 25-től, a Múzeumok Éjszakájától láthatja majd a nagyközönség Szegeden. A Móra Ferenc Múzeumban magával a katasztrófával és annak eredményeivel, a Fekete házban a gladiátorokkal és az ókori római erotikával ismerkedhetnek meg az érdeklődők, míg a Kass Galériában pompeji és ókori római témájú festményeket, grafikákat mutatnak majd be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.