Sport

Három magyar triatlonos indul az olimpián

Három magyar triatlonos indul az olimpián

2016. május 14., szombat
Három magyar triatlonos indul az olimpián

A magyar szövetség számítása szerint három magyar triatlonos végzett kvótát érő helyen a sportág olimpiai kvalifikációs ranglistáján, eszerint a férfiaknál ifj. Faldum Gábor, míg a nőknél Vanek Margit és Kovács Zsófia indulhat a riói ötkarikás játékokon.

Kovács

második olimpiájára készülhet, négy éve a sportág egyetlen magyar indulójaként az 51. helyen végzett Londonban.

Ifj. Faldum Gábor

és az aquatlonban 2010-ben világbajnok

Vanek Margit

először szerepel majd ötkarikás játékokon. A triatlonosok kétéves kvalifikációs időszaka szombaton a jokohamai világbajnoki futammal zárult, melyen

Tóth Tamás

33., Kovács Zsófia pedig 41. lett. A hivatalos ranglistát a tervek szerint vasárnap teszik közzé. A magyarok számítása szerint Tóth éppen lemaradt a kvótás helyekről, így ő még reménykedhet abban, hogy valaki visszamondja az indulást, vagy esetleg szabadkártyát kap. Erről elvileg jövő péntekig kell döntenie a nemzetközi szövetségnek (ITU). Négy éve Vanek Margit volt elsőszámú tartalék az olimpián, de végül nem lett résztvevő. Rio de Janeiróban a Copacabanán rendezik az ötkarikás triatlonversenyt. A férfiak augusztus 18-án, míg a nők 20-án küzdenek meg az érmekért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.