Bulvár

Harminckilenc gyereket vittek kórházba egy csepeli iskolából

Harminckilenc gyereket vittek kórházba egy csepeli iskolából

2016. május 4., szerda
Harminckilenc gyereket vittek kórházba egy csepeli iskolából
Harminckilenc gyereket vittek kórházba egy csepeli iskolából

Harminckilenc gyereket vittek kórházba a mentők egy csepeli iskolából szerda délután, miután a diákok rosszul lettek - tájékoztatta az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-t.

Győrfi Pál

közölte: a mentők 16 kocsival vonultak ki a csepeli Kazinczy Ferenc általános iskolához. Az 5. osztályos tanulók - két osztály diákjai - fejfájásra, szédülésre és hányingerre panaszkodtak. Valamennyiüket a Heim Pál Gyermekkórház toxikológiai osztályára vitték, ám egyik gyerek sem volt életveszélyben. A rosszullétek okát szakemberek vizsgálják. A tömeges rosszullét előtt úszásórán vettek részt a tanulók a csepeli strandfürdőben.

Kisdi Máté

, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy méréseket végeztek a fürdő területén a medencékben, de sehol nem mutatták ki mérgező klórgáz jelenlétét. A strand vize ivóvíz-minőségűnek bizonyult, mérgező anyagot nem találtak benne.

Borbély Lénárd

(Fidesz-KDNP), Csepel polgármestere az MTI-nek azt mondta: azóta független szakértővel is megvizsgáltatták a strand vizét, ő ugyancsak kiváló minőségűnek ítélte. Hozzátette, hogy az ételmérgezés is kizárható. Egyrészt azért, mert a gyerekek az úszásoktatás előtt még nem ebédeltek, másrészt az a vállalkozás, amelyik a Kazinczy iskolába szállítja az ételt, más intézményekben is végzi a közétkeztetést, és máshol senki nem lett rosszul. Vagyis egyelőre nem tudják, hogy mi okozta a rosszulléteket, a diákokat éjszakára megfigyelésre benntartják a Heim Pál Gyermekkórházban - mondta a polgármester.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.