Írjon nekünk

Gazdaság

Botrány és rendőri intézkedés kísérte a beléptetőrendszer bontását a Mars téri piacon + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

mars_ter_kapubontas03_gs

Leszerelték a jegyautomatát, a belépőkártyát ellenőrző berendezést, és több elemét elvágták a parkolórendszernek a Mars téri piacon, mindezt az üzemeltető szerint jogtalanul, ezért feljelentést tettek rongálás miatt. A piac vezetője viszont állítja, az ő tulajdonukat képezik az eszközök, így joguk volt hozzá, és hamarosan új, modernebb rendszer fog működni. A bontások a hét elején kezdődtek, és kedden este a vásártér zárása után folytatódtak rendőri intézkedéssel fűszerezve.

Úgy tűnik, a Mars téri piacon kezd szokássá válni, hogy zárás után bontanak, ahogy 2009 advent első vasárnapján kezdték el bontani a bódékat, úgy most a beléptetőrendszer szétszedését végezték kedden este, igaz már napközben sem volt a helyén a jegyautomata, és a parkoló bejáratánál a szabad férőhelyek kijelzőjének a helyét is csak egy oszlopról lógó kábelvég jelezte. Rendőröket délelőtt és zárás után is lehetett látni a piacon, a parkolórendszert üzemeltető cég vezetője hívta az egyenruhásokat, mondván, hogy a tulajdonában álló eszközöket rongálják, és feljelentést is tett az ügyben.

Az új rendszer telepítése is zajlik mindezzel párhuzamosan, az oldalsó bejáratnál már az új kártyafelismerő is a helyén, és a technikai fejlesztéssel önmagában nem is lenne gond, ám az üzemeltetést végző T-Tech Kft.-t nem értesítették a bontásról, Szalóki Tamás ügyvezető is csak a helyszínen látta, hogy eltűnt például az automata és flexszel elvágtak több elemet is. „A sorompó a piacé, a mellette lévő elektronika és az egész know-how a miénk, sőt az optikai hálózatot is mi építettük ki. Ennek az átadása idén augusztusban lett volna esedékes, akkor jár le a szerződésünk” – magyarázta Szalóki, aki sérelmezte, hogy senki sem értesítette őket arról, hogy elbontanak mindent, még múlt hét pénteken és szombaton is belépőkártyákat regisztráltak.

„A rendszer többszöri meghibásodása miatt akadályozta a piac forgalmát, ezért ennek cseréje elkerülhetetlenné vált, ez zajlik most. A korábbi parkolórendszert szakszerűen leszereljük és tároljuk, ezek a berendezések a mi meglátásunk szerint ugyanis a piac tulajdonát képezik” – mondta el megkeresésünkre Németh István, a Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetője. Azt nem tudja még pontosan az igazgató, hogy mikor élesedik az új rendszer, addig azonban kézzel írják a nyugtákat.

Technikai okok miatt a parkolás 120 forint 30 percre – ez a felirat fogadja a Mars téri piacnál az autósokat, vagyis immár nem ingyenes negyedóráig a vásártér területén tartózkodni, holott a beléptető-rendszer 2011-es átadása óta erre volt mód. Azt is láthatták kedden a parkolóba behajtók, hogy a szokásosnál nagyobb biztonsági csapat fogadja az autósokat, a piac emberei mellett a T-Tech is biztonságiakat állított a Cserzi Mihály utca felőli bejárathoz. Ők a keddi zárás után sem akarták elhagyni a vásártér területét, részben amiatt, mert további bontási munkákról hallottak pletykákat, amelyek végül igaznak is bizonyultak, a jegykiadót kezdték el szétszerelni kedden 18 óra után.

Kommentek

Hírzóna

Javultak az eredmények az előző évekhez képest

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A főbb szabálytalanságokat tekintve javultak a 2017-es téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés eredményei az előző évekhez viszonyítva, a megvizsgált termékeknek tavaly 1,9 százalékát kellett kivonni a forgalomból, szemben a 2016-os adattal, amikor ez az arány 4,2 százalék volt – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági hivatal (Nébih) pénteken az MTI-vel. A közlemény szerint decemberben végzett ellenőrzések során a vizsgált […]

Tovább olvasom

Hírzóna

KSH: tavaly novemberben 13,0 százalékkal emelkedtek a keresetek

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Tavaly novemberben a bruttó átlagkereset 13,0 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban. A múlt év első tizenegy hónapjában a bruttó és a nettó keresetek azonos mértékben, 12,8 százalékkal nőttek az előző év azonos időszakához viszonyítva – jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal. Kommentek

Tovább olvasom

Gazdaság

Január elsejétől megszűnt a műszaki biztonsági felülvizsgálat a gázszolgáltatásnál

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A kormány 2018 január elsejétől megszüntette a földgázszolgáltatás területén a műszaki biztonsági felülvizsgálatot a könnyű közmű programban, helyette az elosztó társaság a tényleges veszélyt jelentő gázszivárgást fogja ingyen vizsgálni – mondta Bartal Tamás, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára pénteken, sajtótájékoztatón, Budapesten. Kommentek

Tovább olvasom

Aktuál