Írjon nekünk

Gazdaság

Birtokvédelmet kértek a Cserepes sori piac pavilonosai

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

cserepes_sor013kf

Mintegy félszáz olyan Cserepes sori kereskedő adott be birtokvédelemmel kapcsolatos beadványt a polgármesteri hivatalban hétfőn, akik megkapták felmondólevelüket, miután nem írták alá az egyoldalúan megváltoztatott bérleti szerződésüket. Az ügyben a jegyző jár el, elfogultsága esetén a kormányhivatal jelöl ki illetékest.

Ahogy a szombati vitába torkollt sajtótájékoztató kapcsán beszámoltunk róla, felmondott a pavilonbérlők többségének a Cserepes sori Piac Kft. A kereskedők nem az év közben bevezetett díjemelést kifogásolták, hanem azt, hogy az egyoldalúan módosított dokumentum azt is tartalmazza, hogy lemondanak a birtokvédelemről, illetve, hogy tudomásul veszik azt, hogy jövőre 27%-kal emelkednek a fizetendő összegek az áfa bevezetése miatt. A felmondólevél azt is tartalmazza, hogy a bérleményeket június 5-éig kell kiüríteniük az érintetteknek.

A társaság élére december végén kinevezett Rácz Attila kérdésünkre elmondta, hogy május végéig még meggondolhatják magukat a bérlők, velük az általa szabott feltételekkel kötnek új szerződést, viszont az nem módosításnak fog minősülni, hanem teljesen új szerződésnek a felek között, így négyzetméterenként 5000 forint úgynevezett helymegváltási díjat is fizetniük kell a kereskedőknek a több ízben módosított, április 13-ától érvényes díjszabás szerint.

A tömeges felmondás hátterében az állhat, hogy fel akarják számolni a piacot, hiszen a 110 pavilont bérlő 70 kereskedő adja az éves szinten 110 milliós árbevételnek nagyjából 50%-át – mondja Szabó Bálint, a Szegedi Cserepes sori piac kereskedőinek érdekképviselője. A jogász kérdésünkre elmondta, a piacosok által megfogalmazott 7+1 pont között is szerepel, hogy ragaszkodnak a birtokvédelemhez, ami az új szerződés szerint nem illeti meg őket, ugyanakkor Szabó úgy összegzett, nem akarnak az egykori Mars téri piacosok sorsára jutni a Cserepesen.

Ahogy Szabó Bálint a múlt szombati sajtótájékoztatón bejelentette, hétfőn délelőtt fel is kereste félszáz pavilonbérlő a polgármesteri hivatalt, birtokvédelmet kérve, és az ügyfélszolgálaton egyesével át is vették tőlük a birtokvédelemmel kapcsolatos beadványokat. Mint megtudtuk, a mintegy 70 pavilonos közül néhányan aláírták az új szerződést, illetve többen árubeszerző úton voltak hétfőn, ezért jelentek meg a hivatalban nagyjából 50-en. A jogász portálunknak elmondta, a jogszabályok szerint egy napon belül reagálnia kell a hivatalnak. Hozzátette, mivel 92%-ban önkormányzati tulajdonú a társaságról van szó, megítélése szerint Mózes Ervin elfogult az ügyben, így arra számít, hogy a címzetes főjegyző a Csongrád Megyei Kormányhivatalhoz fordul az eset kapcsán. Ha ez megtörténik, akkor a kormányhivatal jelöl ki egy jegyzőt, aki eljárhat a birtokvédelem kérdésében. A képviselői irodát is felkeresték a Cserepes sori piac bérlői, ott pedig egyesével bejelentkeztek Botka László polgármester szerdai fogadóórájára.

Kommentek

Gazdaság

Ez sem Szeged: 17,4 milliárdból épül német gyártó üzem Pécsen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A kabinet 5,57 milliárd forinttal támogatja a Thyssenkrupp 200 új munkahelyet teremtő beruházását.

Tovább olvasom

Gazdaság

Ez sem Szeged: 12,5 milliárdos osztrák járműipari cég települ Érdre

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Hárommilliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújt a kormány a beruházáshoz!

Tovább olvasom

Hírzóna

A Pick is csatlakozik a kiemelt exportőr partnerségi programhoz

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Az érintett cégek tavaly összesen 213 milliárd forint exportteljesítményt értek el.

Tovább olvasom

Aktuál