Közélet

A hídi vásárból szegedi emlékekkel térnek haza a látogatók

A hídi vásárból szegedi emlékekkel térnek haza a látogatók

2016. május 19., csütörtök
A hídi vásárból szegedi emlékekkel térnek haza a látogatók
invitel_hidivasar06kf

A hídi vásár szervezői megrendelték a jó időt hétvégére, ismét érdemes lesz tehát túracipőt húzni és egy hatalmas sétát tenni a Szeged Napja forgatagban. A Belvárosi híd újra megtelik kézművesekkel, ezerféle érdekességgel térhetnek haza a turisták vagy éppen a szegediek.

A szegedihez hasonló hídi vásári hangulatot keresve sem találni máshol, a kézművesek vására immár 17., a civilek utcája pedig 5. alkalommal nyit május 21. és 22. között. Lehetetlen vállalkozás lenne felsorolni, mennyi kézműves, hányféle különlegességgel érkezik a vásárba, annyi azonban bizonyos: idén is benépesül a Belvárosi híd és az Oskola utca, de a Somogyi-könyvtár előtti terület sem marad üresen. A Hídivásár az a program, ahonnan a kilátogatók emlékekkel térhetnek haza - vallja

Mocselini Rudolf

. A szervezésért felelős Ördögszekér vezetője szerint egy apró, Szegedről származó tárgy vagy szuvenír lehet az, ami emlékeket ébreszt a vásárba egykor ellátogatókban. A rendezvény azok számára is tartogathat még meglepetéseket, akik minden évben kijárnak, a kiállítók között ugyanis megjelentek az új, változó igényekhez alkalmazkodó árusok is. A kézművesek az ország minden szegletéből képviseltetik magukat, néhányan közülük egyébként már a nemzetközi piacon is szerencsét próbáltak - említette érdekességképpen a szervező cég vezetője. Házi készítésű szappanok, mosószerek, méz, sütemények, szörpök, sajtok, lekvárok, csodaszép hímzésű ruhák és használati tárgyak, vagy éppen "szegedikum" pólók - bárki megtalálhatja önmaga vagy barátja számára a legmegfelelőbb ajándékot. A Somogyi-könyvtár előtti területen régiségvásárt rendeznek be, 6-7 árus, amolyan bolhapiac hangulatban kínálja majd a régiségeit. Akárcsak a kézműves termékek, úgy az antik, retro tárgyak is reneszánszukat élik, itt is érdemes tehát körbenézni. Az Oskola utcán ismét berendezkedik a Civil utca, ahol az alapítványoknak és szervezeteknek biztosítanak lehetőséget a bemutatkozásra. Csak győzzük kapkodni fejünket a forgatagban!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.