//

A hídi vásárból szegedi emlékekkel térnek haza a látogatók

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

invitel_hidivasar06kfA hídi vásár szervezői megrendelték a jó időt hétvégére, ismét érdemes lesz tehát túracipőt húzni és egy hatalmas sétát tenni a Szeged Napja forgatagban. A Belvárosi híd újra megtelik kézművesekkel, ezerféle érdekességgel térhetnek haza a turisták vagy éppen a szegediek.

A szegedihez hasonló hídi vásári hangulatot keresve sem találni máshol, a kézművesek vására immár 17., a civilek utcája pedig 5. alkalommal nyit május 21. és 22. között. Lehetetlen vállalkozás lenne felsorolni, mennyi kézműves, hányféle különlegességgel érkezik a vásárba, annyi azonban bizonyos: idén is benépesül a Belvárosi híd és az Oskola utca, de a Somogyi-könyvtár előtti terület sem marad üresen.

A Hídivásár az a program, ahonnan a kilátogatók emlékekkel térhetnek haza – vallja Mocselini Rudolf. A szervezésért felelős Ördögszekér vezetője szerint egy apró, Szegedről származó tárgy vagy szuvenír lehet az, ami emlékeket ébreszt a vásárba egykor ellátogatókban. A rendezvény azok számára is tartogathat még meglepetéseket, akik minden évben kijárnak, a kiállítók között ugyanis megjelentek az új, változó igényekhez alkalmazkodó árusok is. A kézművesek az ország minden szegletéből képviseltetik magukat, néhányan közülük egyébként már a nemzetközi piacon is szerencsét próbáltak – említette érdekességképpen a szervező cég vezetője. Házi készítésű szappanok, mosószerek, méz, sütemények, szörpök, sajtok, lekvárok, csodaszép hímzésű ruhák és használati tárgyak, vagy éppen “szegedikum” pólók – bárki megtalálhatja önmaga vagy barátja számára a legmegfelelőbb ajándékot.

A Somogyi-könyvtár előtti területen régiségvásárt rendeznek be, 6-7 árus, amolyan bolhapiac hangulatban kínálja majd a régiségeit. Akárcsak a kézműves termékek, úgy az antik, retro tárgyak is reneszánszukat élik, itt is érdemes tehát körbenézni. Az Oskola utcán ismét berendezkedik a Civil utca, ahol az alapítványoknak és szervezeteknek biztosítanak lehetőséget a bemutatkozásra. Csak győzzük kapkodni fejünket a forgatagban!

Előző sztori

Árbevétele felét bukhatja a dorozsmai nagybani - látszatnyugalom a szegedi városházán

Következő sztori

Labdarúgás: a saját feladatukra kell koncentrálniuk a SZEOL kapitánya szerint

Legutóbbi hasonló cikkek